dinsdag 21 december 2010

Winter in December


De winter is een van de vier seizoenen in de gematigde en polaire streken,

Het afwisselen van de winter met de andere seizoenen (kennen we nog van school) wordt veroorzaakt door de schuine stand van de aardas?
 
Winter is ook de tijd van kou, en sneeuw? Maar ook de tijd van warme chocolademelk, en ook de schaatstijd is dan weer aangebroken?
Voor diegene die het nog niet weten? de winter begint meestal op 21-22 dec. dit is de kortste dag van het jaar, en eindigt op 21-22 maart dat is de dag dat dag en nacht even lang zijn.(bron W P)
 
In deze tijd vieren we nogal wat feesten zoals je weet?
St. Nicolaas- Kerstmis- Oud- en Nieuwjaar- maar ook bij ons Driekoningen,
 
Bij winter denken we gelijk aan sneeuw, ( waar we dit jaar niet over mogen klagen) Sneeuw = bevroren wit water, Waar je heerlijk mee, en in kunt spelen, sneeuwballen gooien,maar ook sneeuwpoppen maken.
 
Voor ons heeft de winter zowel voor- als nadelen. Wij kunnen ons warm aankleden, of bij de kachel zitten, Maar dat is niet voor iedereen weggelegd denk maar eens aan de vele dieren, die nu nog buiten lopen. Ook die willen eten en drinken?( Kunnen er wel tegen vanwege hun veranderde vacht)

De winter houd ook niet op bij de Nederlandse grenzen,
Vrijwel heel Europa heeft te maken met vorst en sneeuw, kijk maar eens naar de diverse journaals,
 
Bij ons in het dorp (Dreumel) levert het bijzonder mooie plaatjes op, en er zijn ook nog geen
ernstige ongelukken gebeurt tot nu toe?

Maar iedereen doet het dan ook kalm aan, of blijft thuis, wat ook te merken is, op straat, maar ook in de winkels en cafe`s??
Dat wij hier mooi wonen is te zien aan de diverse foto`s, die op de rondgang door de omgeving zijn geschoten.
 
Voor heel veel mensen mag dit weer nog wel een tijdje duren, Maar voor ook zovele mag het morgen "warm water regenen" Voorlopig zijn we er nog niet vanaf, en wens ik iedereen sterkte, en fijne feestdagen,