donderdag 13 juli 2017

Alphen-Dreumel 5 dgn Westerwald

Een vakantie in het Westerwald is in ieder geval, een vakantie dicht bij huis en in de natuur.

Het Westerwald is een prachtig groen heuvelgebied tussen Keulen en Frankfurt.

Ingesloten tussen drie rivieren; de Sieg-de Lahn- en de Rijn. Vele nog onaangetaste natuurgebieden, afwisselend en bebost, met daartussenin pittoreske dorpjes met romantische straatjes en vele prachtige vakwerkhuisjes.

Het vertrek uit Alphen was om 08.15 u, daarna Dreumel, Eerste stop zal dan zijn in het witte stadje Thorn, met zijn prachtige abdij en karakteristieke witte huisjes wat Thorn al jaren tot een toeristische trekpleister maakt.

Na de koffie en Limburgse vlaai door naar de gezellige Deutsche stad Monschau, liggend in de Duitse Eifel, met vele mooie vakwerkhuisjes, leuke winkeltjes en knusse terrasjes. Ook bezienswaardig is de burcht die hoog boven Monschau prijkt.

Verder ging het langs de Rijn en Koblenz met zijn vele burchten en kastelen, om zo via een mooie toeristische route om 17.00 u te arriveren in onze verblijfplaats Helferskirche in het Westerwald.

Daarna even opfrissen en wat rusten om 18.00 u was er een 3 gangen diner. Dan nog even op het terras en te bed, want het was toch een vermoeiende dag.

Op dag 2 stond er een mooie excursiedagtocht op het programma. We bezoeken dan het Schloss Syan waar behalve een grote tuin, ook een vlindertuin is, waar behalve vlinders ook talrijke andere diersoorten leven, het was echt de moeite waard om daar heerlijk in rond te wandelen en te genieten van de vele exotische kleurrijke vlinders.

Daarna stond het prachtige stadje Hachenburg via een mooie toeristische route op het program, met zijn aloude kasteel,

Het mooie marktplein en weer de typische voor deze streek vakwerkhuisjes wat Hachenburg tot een van de meest geliefdste stadjes in het Westerwald maakt.

Na een bezoek in het prachtige R.K.kerkje en wat te hebben gedronken ging het weer via een prachtige toeristische route naar het hotel in Helferskirche onze standplaats. Tijd voor het diner en een bezoek op het terras, en voor de liefhebbers kon er ook gekegeld worden, waar dan ook veel gebruik van werd gemaakt.

Op dag 3 brengen wij een bezoek aan het Westerwalder Keramiekmuseum in de plaats Hohr-Grenzhausen waar o.a. ook de zgn "Keulse potten" werden gemaakt. Wij kregen daar een rondleiding o.l.v. een Nederlands sprekende gidse die ons vertelde dat de historie van het pottenbakken heel lang in de tijd teruggaat.

Het Westerwald ligt namelijk op een van de rijkste leemlagen van Europa, iets wat de Romeinen al in de gaten hadden, zij vestigde hier al vele van hun werkplaatsen, waar overigs een goed beeld van is te zien in het museum. hier was dus al eeuwen een bloeiende keramiekindustrie

Vervolgen we onze weg naar het plaatsje Limburg a.d. Lahn, met zijn enorme Dom met de zeven beroemde torens, en omdat de stad op een enorme rots is gebouwd is de Dom met zijn torens al van verre te zien.Ook hebben nog tijd om de prachtige barokke binnenstad te bezichtigen. Vele straatje zijn dan ook nog typisch middeleeuws, en het lijkt er wel op dat iedereen vrij is gezien de drukte op de vele terrassen ( het was wel warm).

Op dag 4 brengen we dan een bezoek aan o.a. Boppard-Koblenz en maken we een boottocht van 2 uur op de Rijn,

Daarvoor rijden we eerst naar de plaats Oberwesel aan de Rijn.
Oberwesel is waar we aan boord gaan van een van de prachtige boten van  Dusseldorf-Koln rederij .

 Het is hier zo mooi dat in 2002 deze regio, tussen Bingen en Koblenz door de UNESCO als werelderfgoed is erkend, omwille van de unieke hoeveelheid burchten-kastelen en vestingen. We varen ondermeer ook langs de bekend Lorely 132 mtr hoge rots die uitkijkt over de rivier de Rijn. en zo varen we naar het door steile hellingen omgeven wijngebied Boppard.

Boppard een liefelijk romantisch stadje met een meer dan duizendjarige historie, het is ook een van de bekendste wijnstadjes aan de Rijn. Ook weer diverse vakwerkhuisjes.

Daarna rijden we richting Koblenz en bezoeken daar op het Deutsche Eck het standbeeld van o.a. Keizer Wilhelm 1,

maar ook kan er een van de vele Deutsche Weinstuben worden bezocht, waar elk huis een ander Duits wijnbouwgebied symboliseert.

Daarna weer naar het hotel waar behalve het dinerbuffet ook een dans en muziekavond in het hotel is. en er gedanst kan worden op de klanken van een Duitse "alleinunterhalter" Daarna te bed want morgen gaan we weer huiswaarts.
Na het inladen van de koffers gaat het weer richting noorden, en rijden we naar het prachtige wijnstadje Bad-Neuenahr-Ahrweiler, het stadje ligt ingebed tussen de wijnbergen, en is nog voor een groot gedeelte middeleeuws.

Ooit was het een stadje met veel flair vanwege de vele kuurcomplexen.
Als extra van de chauffeur gaan we ook nog een bezoek brengen in de mooie bedevaartplaats Kevelaar, met zijn prachtige kaarsenkapel. Na 2.5 u door te hebben gebracht in deze bedevaartplaats gaan we snel naar ons afscheidsdiner in de plaats Velden bij Venlo. Het zou een prachtig diner worden in het restaurant "Maaspaviljoen". Bedankt
 , Het was ook geweldig weer een geweldige reis waar men met grote tevredenheid kan terugkijken. Bedank en tot volgend jaar.