woensdag 15 juni 2016

Zijn eerste zelfstandige Hlg Mis

Nadat Pieter Zimmermann op 21 mei in de kathedraal van s`Hertogenbosch door Mgr. de Korte in een bomvolle St-Jan tot priester was gewijd

deed hij de zondag erop = 22 mei zijn allereerste zelfstandige Hlg -Mis in zijn woon/geboorteplaats Vught.

De Zondag daarop (29 mei) was het dan de beurt aan Dreumel de plaats waar hij bij pastoor M. Massaer stage heeft gelopen. Hier in Dreumel heeft hij zich door zijn diverse optredens al zeer geliefd gemaakt als jonge geestelijke, en stiekem hopen ( tegen beter weten in) de Christoffel-parochianen dat hij voor een langer verblijf hier zal mogen blijven.

Zondag 29 mei is het dan zover, onder grote belangstelling van vele parochianen komend uit de wijde omgeving, deed hij dan onder toeziend oog van zijn leermeester M. Massaer in Dreumel zijn eerste Hlg mis.

Hij had dan in korte tijd ook al heel wat geleerd.

( want als hij zich onsterfelijk zou willen maken zou hij de gehele prefatie moeten kunnen zingen)

en dat is hem inderdaad geweldig gelukt. Van heinde en verre waren de parochianen naar hier gekomen om dit geweldige feest mee te vieren.

Het was dan ook een geweldig feest, dat alleen al in de kerk 2 uur heeft geduurd, maar geen minuut verveelde zoals ook burgemeester Steenkamp in zijn toespraak memoreerde.

Ook was er voor deze speciale gelegenheid een prachtige processie die ook langs het zorgcentrum St Barbara liep en waar de nieuwe "herder" ook de uitgelopen bewoners zegende.

Na de processie ging alles weer terug in de kerk, waar de nieuwbakken kapelaan een aangename verassing wachten.

Uit handen van de kosters en misdienaars kreeg hij namens Christoffel- parochianen en kerkbestuur een aantal kazuifels

in alle gangbare kleuren aangeboden waar hij de volgende vijftig jaar mee vooruit kan.

Ook was er na de Hlg Mis en processie, een receptie voor alle parochianen in de tegenover gelegen zaal `t Centrum waar kapelaan Pieter Zimmerman en zijn familie nog eens uitgebreid geluk gewenst konden worden onder het genot van een hapje en een drankje.

Tegen 15.00 u was het welletjes en ging eenieder zijn /haar weegs  en is in korte tijd Maas en Waal toch weer al zij het voorlopig een priester rijker geworden.

Tot grote spijt van vele zal hij echter niet al te lang meer in onze parochie blijven. Per 1 september is hij aangesteld als priester in St Michelsgestel - Schijndel e.o.

Ze zullen aan hem een goede jonge priester hebben, en wij wensen hem nu al veel geluk en wijsheid in het Brabantse land. Bedankt. het gaat u goed.