donderdag 5 maart 2020

Oudste en Jongste inwoner

Jammer dat Zondag 23-2-2020 de meestal spectaculaire en drukbezochte optocht in Dreumel wegens te slechte (storm en regen) weersomstandigheden niet door kon gaan.

Wat wel doorging was op dinsdag 25-2 de huldiging van oudste en jongste inwoner van ons dorp.

De oudste inwoner van Dreumel, is inmiddels al voor de derde keer voor die titel in aanmerking gekomen, en woont ook al een paar jaar in het zorgcentrum "St Barbara" hier in Dreumel, haar naam is Sientje van den Boom en is inmiddels al 98 jaar oud, maar nog fit en goed bij de tijd.

De jongste inwoner van Dreumel, die door omstandigheden niet aanwezig kon zijn was Oscar
van den Boogaard,

zoon van Pieter van den Boogaard en Ellen van Rijn, en werd vertegenwoordigd door zijn vader met een grote foto waarop Oscar te zien was.

Beiden kregen uit handen van Prins Martijn d`n Urste een unieke oorkonden, en een prachtig bouquet bloemen en natuurlijk de hartelijke felicitaties van de Prins en zijn gevolg.

Voor de jongste ging de Prins en zijn gevolg na afloop nog even bij Oscar en zijn moeder op kraamvisite.

Nieuw dit jaar en voor de eerste keer in St. Barbara, de niet onverdienstelijke titel, "Zonnetje van Barbara"

voor iemand die zich nuttig maakt voor de Dreumelse gemeenschap en soms erbuiten,

(genoemd naar de oud directeur van het zorgcentrum Piet van Zon) en dat deed Riet Gerritsen al wel bijna 35 jaar, en na door de Prins genoemd te hebben wat ze allemaal gedaan heeft in die tijd was het ook wel dik verdiend.

Ook zij kreeg een oorkonde, een speciale speld, bloemen en de felicitaties.
Daarna was het weer de beurt aan de onvermoeibare dansgarden die met hun voor dit doel een speciaal ingestudeerde dansjes in petto hadden.

Spectaculair was het optreden van het feestkwartet "De Waolkanters" die nog een aantal oudere meezingers ten gehore brachten die dan ook iedereen kon meezingen.

Omstreeks het middaguur trok dan weer eenieder naar zijn/haar kamer voor de lunch en de rust.
Want het was toch wat vermoeiend als Martijn d`n Urste met zijn gevolg een paar uur op bezoek zijn geweest .Bedankt en tot volgend jaar. Alaaf