zondag 24 november 2019

Cecilliafeest Dreumel Kerkkoor.

Iedereen die maar iets met muziek te maken heeft kent de Hlg. Cecillia.

Hlg Cecillia is namelijk de patroon heilige van die mensen die in de muziek spelen/zingen of daarin een rol spelen, hoe klein dan ook.

Daarom herdenken wij ( Dreumels kerkkoor) haar op 22 november. Vele muzikanten zullen ook op deze dag in het zonnetje worden gezet vanwege een jubileum of verdiensten in de muziek.

Zo ook hier in het Dreumels kerkkoor.

Het feest begint al vroeg deze keer op zaterdag 17,30 u met een Hlg. Mis, Singenberger 2 met als dirigent Meintje Sips, ter ere van onze patroonheilige

Op het einde van de Hlg Mis worden dan meestal de jubilarissen als die er zijn gehuldigd. Deze keer was het maar een persoon die deze eer te beurt viel
Het was Marie de Rijk van Zon die al meer dan 25 jaar aan het Dreumelse kerkkoor Cecillia verbonden is, en waar ze iedere Zondag haar partij meezingt =(alt)

Op het einde van de kerkdienst werd dan ook Marie uitgenodigd naar voren te komen,

en werd ze door kapelaan Steijaert het verdienstelijke mooie en gouden jubileum speldje opgespeld en kreeg ze uit handen van de kapelaan de bijbehorende oorkonden,

Ook werd haar door de voorzitter van het kerkkoor Ton v d Berg een prachtig bouquet bloemen overhandigd voor haar trouw lidmaatschap.

Na de gezongen zegen, en het Cecillialied waren er de felicitatie van de andere koorleden, en tot grote verrassing was ook haar dochter en kleindochter bij de huldiging aanwezig, waar ze ook een leuke bos bloemen van in ontvangst mocht nemen.

Daarna ging het gehele gezelschap naar het tegenover gelegen `t Centrum, om daar het feest verder te vieren.

Bij binnenkomst in de lekker verwarmde feestzaal stond de koffie al klaar, en zat de muzikant Adrie van Vlooswijk voor deze avond al op ons te wachten.

Nadat hij zich had voorgesteld klonken de eerste noten  waar al gelijk wat mensen op gingen dansen.
Inmiddels werd er een heerlijk voorgerecht geserveerd en kon men kiezen uit rode of witte bij behorende wijn.

Ook het stokbrood en de kruidenboter zou niet ontbreken.

Daarna een heerlijk soepje, gevolgd door een uitstekend en vooral smakelijk hoofdgerecht (varkenshaasje en biefstuk en de frietjes en sla mochten natuurlijk dan ook niet ontbreken.

Ter afsluiting van dit heerlijke diner was er een heerlijk buffet met allerlei zoets (ijs slagroom bavarois, enz.
Ook was er zo als ieder jaar weer een muzikaal optreden door enkele koorleden, met soms een eigen gedicht op rijm.
Maar zo als altijd kwam er aan deze mooie en vooral gezellige Cecillia feestavond ook weer een einde, waar nog wel een tijdje over nagepraat zal worden
Bedankt en tot ziens. Wil jij dat ook een meemaken? Meld je aan als lid er is plaats.