zaterdag 28 juni 2014

Yoga Flashmob in Dreumel

Op vrijdagavond 20.00 u vond er in Dreumel een spontane "yoga flash mob" plaats.

Een flashmob is een bijeenkomst die meestal op Facebook ontstaat en waarin mensen opgeroepen worden om op een bepaalde tijd naar een bepaalde plaats te komen. In dit geval was het het kerkplein in Dreumel.De oproep was bij zeker 50 mensen goed aangekomen, die dan ook op de afgesproken tijd zich op het kerkplein hadden verzameld voor een echte yogales van 45 min., gegeven door Astrid Eijgenberger van Yogapraktijk "De Adempauze".

Zij had een foto van een flashmob in New-York, op Facebook geplaatst, en een vriendin (Anita van Asperen) werd geraakt door de kracht de saamhorigheid en verbondenheid. En vroeg zich af waarom dit in Dreumel ook niet zou kunnen.

Te midden van de dagelijkse hectiek en drukke tijd, even wat tijd voor wat anders. Het waren niet alleen oudere die gehoor hadden gegeven aan de oproep. De leeftijd varieerden van 8 jaar tot 70 jaar en iedereen deed de yogaoefeningen op zijn of haar manier.

Maar ook de unieke locatie (kerkplein) bracht een uiteindelijke zeer stille verbindende bijeenkomst teweeg. Dat is dan ook wat het woord yoga betekend.

En zo werd de flashmob dan ook werkelijkheid in een klein dorpje aan de Waal = Dreumel. Dank aan alle die dit mogelijk hebben gemaakt.