zaterdag 17 november 2012

Mannenensemble Cantabile

Vrijdagavond 17 nov. hebben we weer eens kunnen genieten van een concert van het "Mannen Vocaal Ensemble  Cantabile"  uit Horssen.  ( Parel van Gelderland) o.l.v. AndrĂ© van Dijk.

 Naast het Mannenkoor Cantabile trad ook op het kleinkoor "Neva Ensemble St Petersburg"
Deze beide koren brachten o.a. prachtige Slavisch Byzantijnse Kerkmuziek -- Opera- -Licht Klassiek maar ook bekende en minder bekende Russische Volkslieder.
 
Het was een jubileumconcert want Cantabile bestond dit jaar alweer 15 jaar. En ter gelegenheid van dit lustrum organiseerde Cantabile in samenwerking met "Neva Ensemble" uit St Petersburg twee bijzondere concerten, wat zij bij hun 10 jarig jubileum ook al een reeks concerten mee organiseerde. en daar al eerder lovende recensies van ontvingen zowel van de nationale als internationale  pers,
Dit jaar kreeg de St Barbarakerk in Dreumel de primeur, waar het concert begon om 20.00 u.
De heerlijk verwarmde kerk zat toen al bijna vol.
Na het welkomstwoord door Lucas Korenromp werd de spits afgebeten door het "Vocaal Mannensemble Cantabile" met een prachtig Slavisch-Byzantijns lied. gevolgd door a.o. 
"Het Soldatenlied en  Bella-Bimba om er maar een paar te noemen.

Daarna kwam het beroemde kleinkoor "Neva Ensemble St Petersburg" die pas zijn eerste concerten gaf in Nederland in 1992.
De zanggroep hebben zich een techniek eigen gemaakt dat uitmunt in vocaal evenwicht,
 
Het maakte dan ook grote indruk op de vele aanwezige, met hun prachtig gezongen juweeltjes uit de Russische kerkmuziek. Ze hebben dan ook allen een professionele conservatorium opleiding gehad,
Ook waren er even een paar "kippenvelmomenten" bij het zingen van het Ave Maria van Schubert. door Inna Shasheva als  eerste sopraan.
 
 
Maar ook het wereldberoemde Russische volkslied "De Twaalf Rovers" werd voortreffelijk gezongen door Andrey Kurilov,
 
Maar ik zou de andere te kort doen, om niet te vermelden dat het gehele programma van hoge muzikale kwaliteit was, en alle aanwezige bijzonder hebben genoten van deze prachtige muziekgala. Het was een prachtige uitvoering van andere muziek. waar de aanwezige nog lang erna zullen terugdenken.
 
Bedankt aan alle die dit mogelijk hebben gemaakt.