maandag 29 december 2014

Winterbegin 2014

Het is de eerste dag dat er sinds langere tijd weer eens sneeuw is gevallen.

Vooral het zuiden van Nederland is erg getroffen, en zeker het verkeer maar ook mens en dier hebben veel last van deze sneeuwmassa.

Radio en T V  doen er verslag over, en in het buitenland schijnt het nog erger te zijn ( Frankrijk b v) daar hebben heel veel mensen in hun auto de nacht moeten door brengen omdat ze vast zaten op weg naar hun vakantiebestemming.

Ook in b v Moskou is veel sneeuw gevallen, het dagelijks leven is daar totaal ontwricht en er zijn meer dan 11.000 sneeuwruimers bezig om de stad weer een beetje van de daardoor opgetreden verkeersinfarct te bevrijden.

Vandaag is het zaterdag dan zou er in N L nergens een file moeten staan, maar luister naar de radio en je hoort dat er meer file staat dan op een drukke maandagochtend.

Het is niet alleen slecht op de Nederlandse wegen. Door de zware sneeuwval in Zuid-Nederland o.a. N. Brabant zijn zelfs pretparken ( Efteling) geheel of gedeeltelijk gesloten. dat allemaal uit veiligheid overwegingen, door de sneeuw zijn de vele paden in het park onbegaanbaar.

In Nederland is het voorlopig voorbij met het te warme weer voor de tijd van het jaar, en op internet schrijft men dat er subiet paniek uitbreekt als de temperatuur een paar graden gaat zakken, anderen landen halen daarvoor hun schouders op.


Maar ook de N S heeft op sommige trajecten een aangepaste dienstregeling, met grote vertragingen of er rijden helemaal geen treinen. Ik zou zeggen kijk eens naar de landen om ons heen, hoe laten zij hun openbaar vervoer op tijd

rijden, daar hebben ze toch ook winter, maar waarschijnlijk ander materiaal en zijn ze beter op de winterse kou voorbereid,

Volgens de weervoorspellers krijgen we dit jaar (2015) een veel strengere winter dan andere jaren.

Nog even een bericht wat op internet de ronde doet, over twee sneeuwvlokken die elkaar tegen kwamen.
Vroeg de ene sneeuwvlok aan de andere "waar gaan jij op vakantie" zegt de enen "ik ga lekker naar Oostenrijk", en jij zegt de andere "ik ga naar Nederland paniek zaaien", Sterkte u alle deze winter.