maandag 24 juni 2013

Muzikaal- Festival -Wamel -2013

Wamel, en in het bijzonder de Koningin Wilhelmina Harmonie nodigt een ieder uit om naar het "Festival Maas en Waal" te Wamel komen kijken en luisteren.

Het "Festival- Muzikaal" word dit jaar alweer voor de tweede keer georganiseerd, op 22-en 23 juni, door de "Harmonie" van Wamel.

Optredens waren er van harmonie├źn - Fanfares- show- en dweilorkesten. maar ook koren o.a. "De Evergreens" uit Maasbommel, en het zangkoor "Enjoy" uit Afferden, maar ook "Suprise" en "Face" voor het wat lichtere werk. 

Maar ook "Cantabile"en het Dreumels Kerkkoor, waren met een wat ander genre ook nadrukkelijk aanwezig.

 Het Dreumels Kerkkoor had haar optreden in het P.C.Kerkje met een mooie acoustique,  zij brachten een aantal mooie koorwerken ten gehoren, wat door het aanwezige publiek zeer werd gewaardeerd.

o.a. werden het "Locus Iste" en het "Ecce", maar ook het "Jubilate-Deo" en het "Panis-Angelicus"  zeer op prijs gesteld. en als toegift( verzoek) het Immaculata.
  
Ook was er muziek voor jong en oud, en jong talent was voldoende aanwezig, In totaal waren er wel meer dan 35 orkesten en koren, die allemaal in hun eigen genre het beste van zich lieten horen.

Ook waren de optredens verdeeld 
over heel het dorp, van o.a. "Huize Henricus" naar het "V. T.C". en van "De Gouden-Leeuw" tot "P.C.Kerk" .

Doordat alle locaties gratis ter beschikking waren gesteld, werd er ook geen entree geheven.

Door de verwachte drukte werd wel daardoor de Dorpsstraat voor het verkeer afgesloten. 
Ook was er straatvertier d.m.v o.a.  dweilorkesten  "Kicks en Ko" en ook het Dreumelse "Noot-Zat" het was weer een goed georganiseerd "Festival" waar veel mensen van hebben genoten.
maar weer op naar het volgend jaar. P s Tekst gedeeltelijk overgenomen uit het programmablad
Dank daarvoor aan Arnold de Kock, Voorzitter.