zondag 12 februari 2012

Winter 2012

Op deze winter hebben we echt lang moeten wachten,
Maar toen ie kwam barsten hij dan ook in alle hevigheid los.

Ineens was er matige tot strengen vorst. Zodat we ook binnen de kortste keren konden schaatsen, op sloten en plassen, al was het in het begin wel erg gevaarlijk waar ook voor werd  gewaarschuwd.

Maar iedereen deed zijn/haar best om zo snel mogelijk een ijsbaan aan te leggen. Sommige mensen zijn er dag en nacht mee bezig geweest om b.v. de eerste tourtocht op natuurijs in Nederland te mogen organiseren.
Ook werd er al snel gesproken over de "Tocht der Tochten" = de Elfstedentocht in de provincie Friesland.

Maar die ging uiteindelijk niet door.vw de verwachten drukte, en het niet op dikte zijn van het ijs, op de kanalen. en vaarten.

Vandaag 11 feb. en morgen 12 feb zal de winter van 2011- 2012 aan zijn laatste stuiptrekkingen beginnen, want hierna is er dooi voorspeld. en wel tot  6-7 gr boven nul.

Maar we hebben dan toch even mogen proeven van een korte maar hevige winter.  Vele waren er blij mee. ook de kinderen, waar sommige scholen zelfs "ijsvrij" hebben gehad.

 Ook vandaag Zondag 12 feb. nog heerlijk kunnen schaatsen, op het onderwater gezette stuk de "Pollen" door de vrijwillige brandweer.

Bedankt al die mensen die het mogelijk hebben gemaakt om behalve overdag, ook s`avonds bij licht en mooie muziek te hebben kunnen schaatsen,. maar ook voor een natje en droogje hebben gezorgd.
Hopelijk valt de volgende vorstperiode wat vroeger, en houd ie wat langer aan. Iedereen weer bedankt en tot de volgende vorstperiode.