vrijdag 25 november 2016

Sint-Piet bezoeken Senioren Dreumel

Op woensdag 23 november hebben dan Sint en Piet ook Dreumel gevonden.

Om 14.00 u begon in Dreumel de jaarlijkse St Nicolaasmiddag georganiseerd door de Dreumelse seniorenvereniging K.B.O. voor hun leden.

En zoals gewoonlijk werd daar zo als altijd goed gehoor aan gegeven, want er waren wel 120 leden senioren aanwezig. Onder het genot van een kopje koffie/thee en het mooie oude repertoire van het duo "Heimweej" kon men alvast in de stemmig komen van wat er vandaag allemaal weer komen gaat. het was tenslotte ook bijna 6 december de verjaardag van de goedheilig man.

Na een uurtje dansen en zingen kwam er inderdaad een heuse Sinterklaas en een echte zwarte Piet opdraven,

Groot was de hilariteit toen de zwarte Piet een klein rondje had gelopen en het elastiek van zijn broek het begaf en hij in zijn mooie onderbroek stond midden in de zaal. Nadat alles weer was gerepareerd kon het feest weer verder gaan.

Vele vrijwilligers die allerhande hand en spandiensten verrichten voor de seniorenvereniging werden ook weer dit jaar door de Sint in het zonnetje gezet.en kregen sowieso een cadeautje van Piet.

Ook was er nog een loterij (de kosten moeten ook een beetje gedekt worden) met vele mooie (geld)prijzen.

Behalve zang en dans was er ook nog poëzie van de hoogste plank, door Leentje van Wijk die een prachtig gedicht voorlas uit eigen werk.

Deze prachtige Sint Nicolaasmiddag werd dan afgesloten met voor iedereen zoveel erwtensoep als men maar lusten, en roggebrood met spek, maar Jan had ook nog voor de liefhebbers gewone belegde broodjes en krentenbollen en als toetje heerlijk verse mandarijnen.

Nadat voorzitter Frans Strik een ieder had bedankt, voor de weer eens ouderwetse gezellige middag

gingen de meeste mensen weer snel huiswaarts, met nog steeds de oude liedjes neuriënd wat het duo "Heimwee" de hele middag gespeeld had.

 Het was weer net een reuni van Dreumelse senioren.
Mocht u daar ook eens bij willen zijn? Geef je dan snel op bij een van de bestuursleden.

Als lid van de seniorenvereniging heb je vele voordelen. en het kost je maar 20 € per jaar.

Want de volgende gezellige middag is alweer op 14 december de Kerstviering ook bij Jan Bouman.Speel ook eens het liedje Sinterklaas Kapoentje.= R