maandag 23 juni 2014

Maas en Waal Muzikaal

Alweer voor de derde keer organiseert de "Harmonie Koningin Wilhelmina" te Wamel het muziekfestival voor het Land van Maas en Waal.

En zo als andere keren is er weer grote belangstelling van zowel muziekgroepen en zangkoren. die veelal uit alle hoeken van het land van Maas en Waal komen.

Dit keer zijn er wel meer dan 35 groepen met meer dan 75 optredens, waarvan men gedurende van Zondag 11.00 u tot 18.30 u op verschillende locaties van kan genieten. En het is nog steeds uniek dat men overal nog gratis binnen kan.

Er word opgetreden door allerlei groepen en zangkoren, op wel 10 verschillende locaties, van de B.S. Terebint, tot de BS De Laak, en van de P.C. Kerk en R.K Kerk, tot aan het V.C.T. en Huize Henricus. Nieuw dit jaar is de deelnamen van kunstenaars aan het festival.

Diverse Kunstenaars stellen hun atelier open, en in de Dorpsstraat staan een aantal marktkramen waarin muziekscholen schilderateliers maar ook cultuur- en creativiteitsinstellingen zich presenteren. Ook is er  een muziektuin speciaal ingericht voor kinderen. Zo kunnen ook zij op een ontspannen manier samen kennis maken met de muziek.
Ook is er dit jaar ( en daar zijn ze in Wamel trots op) de Wamelse cabaretier Twan Janssen, hij komt met liedjes en conferences, "Allemaal die die kant op" zijn zoektocht voert hem langs verschillende generaties en personen.

Zo staat er in de Dorpsstraat ook een aantal marktkramen wat een aanwinst is voor het festival (vanwege de afwisseling). En men kan hier ook informatie verkrijgen van o.a. tekenaars. schilders. maar ook over de organiserende Harmonie Koningin Wilhelmina.

Ook aanwezig de keramische beelden van de beeldhouwer Jacques Merkx.

Maar ook Francien en Huub v Teeffelen van H.U.F.R.A. met hun bijdragen van glaskunst. Al met al was het een geslaagd "Festival Maas e Waal Muzikaal" met zijn prachtige koren, groepen, organisten.

Er was voor een ieder wat wils en de organisatie verdiend hiermee een grote pluim, en daarmee hopelijk op naar het volgende  "Festival Maas en Waal Muzikaal"
Tekst komt grotendeels van organisatiecommissie. waarvan Arnold de Kock Voorzitter is. Bedankt.