zaterdag 14 februari 2015

Carnaval Zorgcentrum St Barbara

Gisteravond na de optocht van de jeugdcarnaval was om 19.00 u het zorgcentrum St Barbara aan de beurt,

om tijdens het jaarlijkse carnaval hun nieuwe prins of prinses te kiezen.

De zaal zat al vroeg vol met mooie en leuke, in carnavalskledij gestoken mensen, die er ook zichtbaar zin in hadden om er een mooie carnavalsavond van te maken.

Na het welkomstwoord van de voorzitter Erik Peters, kwam onder de klanken van de butenmars het bonte gezelschap van "C V `t Schutlaken" binnen.

Daarna was het Marielle Kolvenbach (directrice) die de bewoners een hele fijne en vooral gezonde carnaval toewensten. Ook wensten zij ons smakelijk eten, want op dat moment werd er een enorme taart aangesneden.

Daarna werd de spits
afgebeten voor een geweldig optreden door de jongste carnavalvierders, en dansgarde van het Schutlaken de "minirettes".

Zij brachten voor ons eens geweldige showdans waarvoor ze dan ook een luid applaus in ontvangst mochten nemen.

Daarna werd de oude prinses Mevr. Gertruud v Kessel van het zorgcentrum "ontkleed" van haar prinselijke gewaden, en werd er door Prins "Ron d`n Urste" een geheimzinnig spel opgevoerd om de nieuwe prinses aan te kondigen.

En het is Mevr. Doortje van Beers-Liefkens  geworden, die dus dit carnavalsseizoen over de bewoners van het zorgcentrum zal waken.

Na de felicitaties door de bewoners en familie, en de vele foto`s die van de nieuwe prinses zijn gemaakt ging het feest nog een tijdje door,

met verschillende optredens van o.a. jeugdprins Job en jeugdprinses Sam, die alle twee ook een heel leuk stuk opvoerden.

Ook werd er verschillend keren een polonaise gelopen op de muziek van de disjocky Ian van Hoogdalem.

Ook was er nog een "live" optreden in Tiroler klederdracht door twee  echte Tirolers Florian en Farian, met hun dijenkletser van het Dreumels volkslied.

Met al die optredens - polonaise - mooie muziek, en verkleedde mensen maar ook een lekker hapje en drankje dan gaat z on avond alweer snel voorbij.

Na het afscheidswoord van Prins "Ron d`n Urste" gingen de bewoners, nadat zij alle een mooi boeket bloemen in ontvangst hadden genomen,

weer zingend maar ook voldaan naar hun kamers en konden zij dankzij de vele vrijwilligers terugkijken op een bijzonder geslaagde carnavalsavond met vele hoogtepunten. Snel tot ziens.  ALAAF