donderdag 5 december 2013

Vakantie Tenerife 2013

Het was weer eens zover, meestal zo rond deze tijd gaan we een lekker warm land opzoeken.

Vorig jaar was dat "Gran-Canaria" dit jaar wilde we eens naar het veel besproken en beroemde eiland in de Atlantische Oceaan "Tenerife".

Eerst eens wat rond gekeken op internet maar omdat het zeker net zo makkelijk is om via het reisbureau te boeken hebben we dat maar weer gedaan, het kost wel wat meer maar als er wat mis is zoeken zij meestal een passende oplossing.

Dit jaar dus naar "Tenerife" en we kozen voor Holland International, wat een gewaardeerd reisbureau met veel ervaring is, en we vlogen met "ArkeFly" ( op de heenreis zaten we bij de nootuitgang dus veel beenruimten)

We boeken meestal kort van te voren  dan lijkt het niet zo lang voor dat je vertrekt.  We hadden ook nog een aanbieding van internet wat betreft auto parkeren, die kwamen ze voor de ingang van de airport ophalen, en ook weer terugbrengen. en dat alles voor 40.00 €, en de auto lekker warm s`avonds als ze hem brengen, we waren er zeer tevreden over.

Dat waren we eigenlijk minder over onze bestemming dit jaar, het viel allemaal een beetje tegen het had het allemaal "net niet" het hotel was een beetje gedateerd alhoewel we zeker veel meer hebben betaald dan vorig jaar, en dat was veel beter, we hadden b.v. geboekt voor 3 volwassenen op een kamer  maar daar stond een kinderbedje alhoewel ze dat snel hadden veranderd.

Ook hadden we internet, wat betaald moest worden terwijl er in het prospect stond, in openbare ruimtes gratis en het was zo snel als een schildpad met 1 poot en dat voor 25 .00 €. (wat we later ook hebben teruggekregen) als enige omdat we geklaagd hebben.

Maar ook het buffet was eigenlijk geijkt op Oost-Europeanen en Engelse ( veul en vet) en ook dronken ze veel.(soms veel te veel).

Ook hadden we pech met het weer, toen we aankwamen was het mooi zonnig, maar dat sloeg de andere dag al gauw om in zwaar bewolkt en veel regen alhoewel de temperatuur steeds boven de 20 graden bleven.

Je kunt dan maar het beste een auto huren of met het o.v. ergens heen gaan, wat we dan ook deden met Sandy en Vivian, twee dames uit het Belgische Lommel. maar ook ben je er zo uitgetoerd op het eiland. we hebben wel wat bezocht o.a. een Spaanse markt ongelooflijk wat daar aan namaak spullen word verkocht en we zijn ook nog naar een soort P.C.Hooftstraat geweest en ook nog gewandeld

Langs de zee waar een hele wandelweg langs is aangelegd. ook hadden we naar het hoogste punt van Tenerife gewild = de berg "Teide" 3718 meter, en op de top altijd sneeuw. Terwijl er in de dalen een enorme bananenproductie plaats vindt van wel 200 duizend ton per jaar. Deze worden op 6000 h.a. landbouwgrond verbouwd

Toch hebben we ook veel plezier beleeft met het animatie-team dat iedere dag een mooi ander programma had voor ieder die dat maar wilde.

 s ├ávonds begonnen ze voor de allerkleinste en gaanderweg kwamen de oudere aan de beurt. met iedere avond een mooie andere show.

Ook voor degene die overdag bij het hotel bleven hoefde zich niet te vervelen daar zorgde dat team wel voor.( ook wij hebben nog enkele prijzen gewonnen)

Jammer dat het zo bewolkt was een aantal dagen. en dat er zoveel Oost-Europeanen waren. Ik ben met mijn hobby ( fotograferen) nog aardig weg gekomen.Toch gaan de dagen nog snel voorbij.  Dus volgend jaar eens een zeecruises proberen op de Middellandse Zee,

Wat gegevens van de Canarische-Eilanden waar dus ook Tenerife bij hoort.
De Canarische-Eilanden bevinden zich 10 x dichter bij Afrika dan bij het moederland Spanje 1150 km
De Canarische-Eilanden liggen
verspreid over een afstand van c.a. 500 km. hebben een landoppervlak van 7300 km² ( Tenerife 2050 km²) waarmee het het grootste eiland is,

In totaal wonen er 1.6 miljoen mensen op de Canarische Eilanden. waar een Middellandse-Zeeklimaat en een subtropisch klimaat heerst. De vorm van de eilanden worden voornamelijk bepaald door het vulkanisch centrale gebergte met meestal nu droge rivierbeddingen die alle richting ze lopen.

Er liggen in totaal 7 grotere en 6 kleinere eilanden in de Atlantische-Oceaan. bekendste zijn. El Hierro- Fuerteventura- Gran-Canaria- La Gomera-Lanzarote- La-Palma- Tenerife-en La Graciosa met 600 inwoners De andere zijn onbewoond.