zondag 21 april 2013

Pop-N-Country in D`n Hoender

Zaterdag 20 April was het dan zover. Al weken werd er op het Dreumels blaadje grote aandacht aan besteed dat er een spetterende avond op het programma stond, georganiseerd door leden van onze muziekvereniging 'St-Barbara"

En inderdaad het werd een avond waar de muzikale vonken van af vlogen. Het was niet alleen maar muziek, maar ook heel veel dans.Heel veel mensen waren er dan ook op af gekomen zodat de organisatie spreken kon van een welgeslaagde  avond, waar we nog lang aan terug zullen denken. Maar ook de (sport)zaal was door een groot aantal vrijwilligers omgetoverd tot een dans- en muziekzaal.

Die vol zat met zo`n 250 mensen. die de diverse optredens van de dans- en muziekgroepen goed en overzichtelijk konden volgen.

Het eerste optrede ging naar het "opleidingsorkest" o.l.v. dirigent John Derks waar de beginnende muzikanten hun beste ten gehoren brachten. met als hoogtepunt het in een paar maanden ingestudeerde "Journey to the dessert" waar dan ook een groot applaus op volgde.

Ook van grote schoonheid waren de optredens van de dansgroepen de "Inie-minirettes" maar ook de "minirettes"en "majorettes" die alle prachtige dansen hadden ingestudeerd o.l.v. Marian Pieren.

Na al het moois van de jongste kwamen de gezamenlijke fanfares van "St Lambertus" en "St Barbara" in actie en gaven ook goed partij. Speelde een aantal prachtige nummers o.l.v. John Derks o.a. het mooie "Once upon a time in the west" maar ook het mooie "African Symphony". Ook was er plaats voor solo`s, o.a. moeder en dochter Astrid en Lieke van Welie, die het gevoelige "El condor pasa" ten gehoren brachten.

Ook was er een gastoptreden en wel door het bekende Wamelse "Popkoor" Con-Brio. o.l.v. hun dirigent Lex Bogaers, ook zij brachten een groot aantal prachtig gezongen nummers  o.a. "Long way home", maar ook Question van de Moody Blues en Fix you. en de solo = Valerie van Amy Withhouse gezongen door een van de zangeressen van Con-Brio,
Tenslotte werden er nog een aantal nummers van de gezamenlijke fanfares "Dance with wolves" en "North en South" Maar er waren nog meer solopartijen, een daarvan was het bekende "Einzame hirte" gespeeld op de panfluit door Denise Derks.

Na het afsluitende "Cherry Pink werden ook nog enkele mensen met bloemen verrast


voor hun verdienstelijke bijdrage aan deze prachtige avond. die op grootse wijze aan elkaar werd gepraat door Ton de Vree.
Hartelijk dank voor alle die deze avond weer eens maakte tot een onvergetelijke. BEDANKT