woensdag 18 juni 2014

Slotconcert in D`n Hoender

Na het succesvolle optreden van groep 5 en 6 van de verschillende basisscholen op 13 juni in het zorgcentrum "St Barbara" te Dreumel.

 Was het nu tijd om de sprong te maken naar het M.F.A. "D`n Hoender" waar op Dinsdagavond 17 juni het slotconcert plaatsvond, Er waren meer dan 300 belangstellenden op af gekomen om te horen wat z`on hele groep in een vrij korte tijd aan muziekles heeft geleerd.

Er waren dan ook veel verschillende instrumenten te horen die door z`on 100 kinderen van de basisscholen uit de omgeving van Dreumel Alphen en Maasbommel werden gespeeld.

De avond werd geopend door Burgemeester Steenkamp van West maas en Waal, die iedereen hartelijk welkom heette en de muzikanten heel veel succes wensten.

De aankondigingen werden door de organisator van dit alles Yvonne Verschuren gedaan. De avond begon met de binnenkomst van een aantal trombonespelers vanuit verschillende hoeken. Toen die zich bij de groep hadden gemeld kon het "feest" echt beginnen.

Wat Yvonne Verschuren samen met Marjo en Paul in een korte tijd hadden bijgebracht aan muziek, was gewoon geweldig.
Ze speelden en zongen een groot aantal stukken uit eigen repertiore en ook het samenspel met de "grote fanfare" van "St Lambertus" en "St Barbara" met als dirigent John Derks verliep uitstekend.

Na een goed uur en een aantal stukken samen met de samenwerkende fanfare werd de avond gesloten door Marius Peters, directeur van de stichting S.P.O.M. die de muzikanten een groot compliment maakte voor hun optreden en hoopten, maar ook dacht  dat er een groot aantal talenten wel door zouden stromen naar de grote fanfares,

Want ook het bestuur van de fanfares was aanwezig. Na afloop was er ook nog gelegenheid om zich aan te melden als toekomstig lid van een van de fanfares.

Al met al een hele mooie avond goed verzorgd en waar Yvonne - Marjo en Paul met succes hun muzikanten hebben laten optreden en ook veel waardering vanuit het publiek hebben gekregen voor hun grote bijdragen aan het "Slotconcert Maas en Waal"

Daarna werd de zaal door de vele vrijwilligers weer netjes opgeruimd en konden we terugkijken

op een welgeslaagde avond die zeker nog eens een vervolg zal krijgen. Bedankt alle voor deze geslaagde avond.