zondag 25 november 2012

Cecilliafeest Dreumel

Zaterdagavond 24 nov. vierde het Dreumels kerkkoor het jaarlijkse Cecilliafeest.

Zo`n feest van een kerkkoor begint dan uiteraard met een Hlg Mis. Om 19.00 u begon de mis dit keer van Charles Goudnod in een heerlijk verwarmde kerk,

En uitgevoerd door ons eigen kerkkoor onder leiding van de dirigente Meintje Sips. Die voor deze gelegenheid deze prachtige mis had uitgekozen.

(Mede door het slechte weer was dit keer de kerk niet overvol)
Na de iets meer dan een uur durende Hlg Mis ging het koor met "aanhang" naar de tegenover gelegen feestzaal `T Centrum van Jan Bouman.Daar stond al reeds de muziek opgesteld voor deze feestavond.

Ook had Ad Goossens = de muzikant van vanavond, al wat speciale muziek uitgezocht. o.a. 2 x van verschillende componisten het mooie "Ave Maria" gespeeld op trompet wat erg mooi klonk.

Ook was er vooraf aan het diner een heerlijk drankje, Daarna het welkomstwoord door de voorzitter Piet v Zon.

Ook waren er dit jaar 4 jubilarissen, en een afscheid van de diaken Peter de Snoo, die als speciale gast met zijn vrouw was uitgenodigd. Peter de Snoo heeft in de tijd dat ie hier was heel veel voor onze parochie betekend van daar deze uitnodiging,Ook de 4  jubilarissen werden lovend toegesproken voor hun verdiensten in het kerkkoor ,waar zij al meer dan 12.5 jaar deel van uitmaken, (vele hadden voorheen al in een ander koor gezongen)

 Uiteraard kregen zij een mooi bouquet bloemen aangeboden, door  de secretaris van het zangkoor Wies Beurkens.

Voor Adrie van Kruisbergen waren zelfs zijn kinderen en kleinkinderen aanwezig, om hem voor dit heugelijke feit te feliciteren,

Jubilarissen waren Adrie van Kruisbergen -- Gerda Marchal.-- Nellie van Zandvoort - en Sjaan van Soerland. alle al meer dan 12.5 jaar Kerkkoor lid.

Na de uitgebreide huldiging en felicitaties, was het tijd voor het heerlijke diner wat Jan en zijn personeel voor ons had verzorgd,

 Dit keer bestond het 5 gangendiner uit.
Heerlijk salade van Hollandse garnalen, gebakken op de huid van een regenboogforel,

Daarna Heldere runderboullionsoep. ( wij noemde dat bij ons thuis Zondagse soep)  = jaren `60

Daarna Hertenrugfilet met een vlierbessen jus en niet te vergeten de heerlijke gebakken aardappeltjes en rode stoofpeertjes.

Als toetje een Crème brulee - bavarois. met ter afsluiting een heerlijk kopje koffie met iets lekkers??
Tussen al deze gangen door kon er ook nog gedanst worden, op de muziek van Ad Goossens = de muzikant, die iedereen wel mee kon zingen?

Op deze gezellige feestavond van het Cecilliafeest waren ook onze beide Pastoors  Massaer en Sunny
aanwezig, die zichtbaar van alles genoten.

Het was weer een gezellige avond, met vele hoogtepunten, Bedankt en tot volgend jaar.

Wil jij ook aan z òn feest willen deelnemen? geef je dan snel op als lid. en kom gezellig bij ons zingen of spelen.
                                                             Cecillia- Patrones

Cecillia leefde omstreeks - 230, Is een Romeinse martelares en Heilige in de Rooms-Katholieke Kerk,
Kwam uit een voorname Romeinse Familie. Zou zeer jong gedwongen zijn te huwen met iemand uit een ander Romeinse Adellijke Familie.
Ze vond troost in de muziek, en stierf een marteldood? Ze werd patrones van de muziek -- instrumentmakers -- en zangers.    Attributen Fluit -Orgel -Violen.     Feestdag is op 22 november