dinsdag 21 februari 2012

Oudste en Jongste 2012


Het is nog maar een paar dagen geleden dat er een groot carnavalsfeest is geweest, in "Barbara" met de verkiezing van Mevr. Jansen als Prinses van het rusthuis
Maar vanmorgen stond er alweer een groot feest voor de bewoners te wachten, en wel de huldiging van "oudste" en "jongste"inwoner van Dreumel.
Ook dit jaar komt dan de Prins van het Schutlakenrijk = Jack de vierde, naar Barbara om de bijbehorende versierselen op te spelden.


Om 11.00 u was het dan zover Jack 4 en zijn gevolg kwam de grote recreatiezaal van Barbara binnen, waar Tineke dochter van de oudste inwoner onder luid applaus de Butemars speelde,

Na het gebruikelijk kopje koffie werden de versierselen en de extra mooie bossen bloemen door Jack 4 en de Jeugdprins Tijmen uitgereikt.

Dit jaar gingen de bloemen en versierselen naar de oudste inwoner van Dreumel,

 en dat was Jan Kusters (veerbaas) die geboren is op 29 augustus 1912 en dus bijn 100 jaar oud is. en
de jongste was dit keer een meisje en wel Marit ten Brake. en zij is geboren op 7 feb. 2012 .

Na uitgebreid  gefotografeerd te zijn, werd ook nog het "Lang zullen ze leven" uit volle borste meegezongen door de in grote getale aanwezige bewoners.en familie.

Daarna kon het feest pas echt beginnen, en daar had Marielle Kolvenbach dan weer voor gezorgd. dat er nog een natje en droogje op de tafels kwam.
Ook Jan Kursters genoot van zoveel belanstelling. net als zijn familie die in grote getale aanwezig was.

Maar ook de jongste Marit had geen gebrek aan belangstelling. Dankzij haar trotse moeder ging het kindje van hand tot hand en ze bleef maar slapen.

Dan loopt het alweer tegen etenstijd voor de bewoners van Barbara, en trekken zich terug in hun kamer in afwachting van het middagmaal.

Het was weer een gezellige morgen, met mooie oude muziek getrokken uit de accordeon van Tineke.
maar ook het hapje en drankje vond gretig aftrek.
Bedankt de vele bewoners en vrijwilligers die bij dit mooe gebeuren weer aanwezig waren. en op tot maar weer volgend jaar?  ALAAF   ALAAF   ALAAF