dinsdag 18 september 2012

Winterberg-Sauerland

Het loopt alweer na het einde van de zomer, dat betekend dan voor veel mensen nog even een paar dagen er op uit.en genieten. van misschien nog een paar dagen mooi zomerweer. in Duitsland spreekt men dan van een "Altweibersommer".

 En omdat wij niet hoeven te kijken wanneer, en waar we heen gaan, hebben we deze keer eens gekozen voor het "Sauerland" een gebied waar men veel kan wandelen, maar ook mooie dorpjes en stadjes kan bekijken.We gingen dit keer eens met z`n vieren, en wel naar Winterberg in het "Hoogsauerland". Een middelgroot stadje (14,000 inw.) waar heel veel te doen is zeker in de winter.Ook liggen er een aantal zeer mooie oude kleine stadjes in de buurt.

Daarbij is het niet zover rijden met de auto, maar wij waren al vroeg vertrokken (08 00 u) maar met een grote toeristische omweg daar naar toe.en we kwamen er rond 18.00 u aan, toeristisch al veel gezien onderweg.
Na het inchecken, en onze kamer ge├»nspecteerd te hebben, hebben we ons op een goed glas Duits bier getrakteerd, lekker gegeten en even nog wat nagepraat en daarna te bed.
 S`morgens weer op tijd aan tafel, voor een uitstekend ontbijt.
Want ook de komende dagen hadden we grootse plannen om van alles te gaan ontdekken, te beginnen met de hoogste "berg" in het Hochsauerland = de Kahler -Asten 842 mtr.

Het gebied wat bekend staat om in de winter al dicht bij huis te kunnen gaan skieen.
Het skigebied rondom Winterberg, waar wij dus verbleven, en bij heel veel Nederlanders bekend is. kent wel'
80  ski- en rodelpistes?  55 skiliften.  En er staan wel 150 sneeuwkanonnen klaar om z'on 40 skipistes kunstmatig te besneeuwen.
Het is een groot ski- en wandelgebied Ook ontspringen er een aantal riviertjes waarvan er een aanzienlijk aantal wordt onderbroken door stuwmeren, die o.a. dienen voor wateropslag -watersportrecreatie. maar ook wel voor energievoorziening,

En natuurlijk hebben wij er ook een aantal bezocht o.a, de Mohnsee. waarvan de stuwdam al was aangelegd in 1908.
Al met al hebben we een paar hele mooie dagen gehad, veel gewandeld en bezocht, w.o. ook Hannoversch-Munden  25.000 inw. een plaatsje niet direct in de buurt. Vooral de historiche binnenstad is bekend om zijn vakwerkhuizen w.o. ook het monumentale stadhuis.

 Ooit was ik daar al een keer op vakantie geweest, Het stadje heeft zoveel indruk achtergelaten dat ik 40 jaar later nog eens een bezoek aan deze geweldige stad heb gebracht. Heerlijk op het terras een kopje koffie gedronken en een goed gesprek gehad met de plaatselijke bevolking. Duitsers zijn heel aardige mensen als ze je verstaan. en de taal spreekt.