zondag 7 oktober 2012

Maas en Waals Gospeltrio

  
Vandaag zou Henk Fransen uit Horssen het Dreumelse kerkkoor dirigeren omdat Meintje Sips vandaag afwezig was. Meintje Sips is de vaste dirigente van het Dreumelse kerkkoor.

 Maar in plaats van het kerkkoor te dirigeren had Henk wat anders bedacht?  Sinds een jaar heeft hij zelf een nieuw gospeltrio opgericht, wat overal die hen maar wil hebben gospelsongs ten gehore brengt.
 Zo dus ook vandaag 7 oktober te Dreumel. Ik  dacht ga toch ook eens luisteren, (ook wel een beetje uit nieuwsgierigheid)  eens kijken wat dat zal zijn.

Ik kwam aanlopen bij de kerk en hoorde buiten al dat het met dit trio wel goed zat. Ik moet zeggen ik had nooit gedacht dat dat met 3 mensen zo professioneel zou kunnen klinken.

Ze brachten niet alleen liederen in het Latijn, maar ook in het Engels. Het waren prachtig liederen die ze ten gehoren brachten, zoals  o.a. "Veni Jesu amor mi" maar ook het in het Engels gezongen "Lead me Lord", en het prachtige "Laudate omnes gentes,laudate Dominnum" wat erg professioneel klonk,

Maar ook de Offerande, wat volgens de zangers wat lang zou zijn. verveelde niet omdat het zo mooi gezongen werd.

Het slotlied was "Gij zijt zo snel voorbij gegaan" sloeg eigenlijk op de gehele Hlg Mis, die inderdaad  zo snel voorbij was gegaan, mede door de mooie liederen die ten gehore werden gebracht.

Wij willen dan ook vanaf deze plaats het "Maas en Waals Gospeltrio, = Antoon Janssen ( bas) en Cocky v Lier ( sopraan) o l v Henk Fransen (tenor) en organist, bedanken voor het verzorgen van deze prachtige Hlg.Mis. en hopen dat ze snel weer eens in onze kerk willen zingen. Bedankt en tot ziens.