woensdag 5 september 2012

Beweegtuin Dreumel

Olga Commandeur was al vroeg in Dreumel om aan de verschillende "trainers" uitleg te geven wat nou precies de bedoeling was van zo`n beweegtuin.

Dat deed ze dan ook 1.5 uur lang met groot enthousiasme. en iedereen luisterde dan ook heel aandachtig.

Want ze zij dat goed bewegen heel belangrijk is voor "lijf en leden".
Goed bewegen is zeer belangrijk als je wat ouder word. vooral om ook nog een beetje fit te blijven.

 Meer bewegen draagt bij aan een goede balans, en dan kun je ook langer zelfstandig blijven functioneren. Als iedereen regelmatiger zou bewegen, zouden we ons veel fitter en gezonder voelen.

Met het realiseren van deze beweegtuin kan men sporten? (bewegen) in de buitenlucht,
En Olga Commandeur kwam speciaal voor die gelegenheid naar Dreumel om de lokale "trainers" te leren hij zij de oudere moeten leren om met de verschillende toestellen om te gaan,

en de oudere te motiveren om er
ook daadwerkelijk aan deel te nemen,

Het zal even wennen zijn. oudere die trainen op een vreemd toestel, maar iedereen kan het leren, want de toestellen zijn speciaal voor  wat oudere mensen ontwikkeld.
Het bewegen in groepsverband zou het mooiste zijn. want door het plaatsen  van een aantal van deze beweegtoestellen krijgen de speelplaatsen ook een nieuwe maatschappelijke functie, waar men veel sociaal contact op kan doen.
 
Vele oefeningen zijn mogelijk? van de zig-zagbuis tot het net= balanceren op touwen. Maar ook de schroef verbeterd de beweeglijkheid en motoriek.

Senioren ga er alle zoveel mogelijk heen, zodat u niet tot die 15000 Senioren behoort die jaarlijks in het ziekenhuis belanden met o.a. een heupfractuur.
Olga Commandeur kon met haar enthousiasme wel iedereen in beweging krijgen bij een opwindende muziekje,
De lokale  "trainers"moeten voor een beweegprogramma zorgen dat de Dreumelse beweegtuin een plek wordt, die nog jaren actief gebruikt zal worden.

 Dan mag het "beweegplein" naar Olga genoemd worden het "Olga-Commandeurplein"

Olga Commandeur geb.1958 Oudatlete met grote aanleg voor atletiek. Nu is ze vooral bekend van de T.V met haar programma "Nederland in Beweging"

Zij heeft als enige Nederlandse atlete een officieel Wereldjeugdrecord gevestigd.
Was ook 6 x Nederlands kampioen individueel, en 8 x in estafefetteverband.
 Verbeterde 9 x het Nederlands record. en nam ook deel aan de Olympische Spelen