vrijdag 14 juli 2017

Zingen in de St Jankathedraal

Op 9 juli was het alweer voor de tweede keer dat het Dreumels gemengd kerkkoor de Heilige Mis in de St-Janskathedraal mocht verzorgen.

Pastoor M. Massaer had al in het voorjaar contact gezocht in Den Bosch om dat te bewerkstelligen, en met succes.

9 juli dat zou dan de beste datum zijn, zo gezegd zo gedaan.

s`Morgens al vroeg vanuit Dreumel naar s`Hertogenbosch, waar na het parkeren het lekkere kopje koffie met een overheerlijk "Bosse bol" van Jan de Groot voor alles voorrang krijgt.

Tegen 11.30 u liep het koor al vol want voor de Heilige Mis begint moeten de de stemmen een beetje "opgewarmd" worden, te beginnen met het prachtige Ave-Maria van Jetten, en kon men ook een beetje wennen aan de akoestiek van de immense kathedraal.

Om 12.00u begon de Mis dan echt,inmiddels was de kathedraal al aardig volgelopen.
Dit keer was gekozen voor de Mis van Singerberger 111 = "Messe zu Ehren des H. Petrus" een mooie Mis waar alle stemmen goed tot hun recht kwamen.

De Mis werd gedirigeerd door Meintje Sips uit Heerewaarden. Begeleid en gespeeld door Gonnie Pleijsier op het Verschuerenorgel uit 1985 wat een bijzondere volle klank voortbracht.

Voorgegaan werd deze H. Petrusmis, door pastoor M. Massaer en geassisteerd door de nieuwe kapelaan Titus Amalraj Santhanam die sinds kort in onze parochie is, en nadat pater Sunny voorgoed is vertrokken naar zijn thuisland India zijn plaats zal innemen.

Ook waren onze vertrouwden acolieten   Ad de Lang   -Henny Verbruggen en Frans Strik aanwezig om te assisteren.

De Heilige Mis duurde ruim een uur en werd besloten met het volkslied van de stad Den Bosch,

= het lied
O.L. Vrouwe van den Bosch, wat dan ook door de vele aanwezige luidkeels werd meegezongen.

Daarna was er nog een gezellig
napraten onder het genot van een kopje koffie en schijfje cake in het St Janscentrum.

Tegen 13.30 u ging iedereen weer richting huis.om nog wat na te genieten van de ervaring van het zingen in zo`n immens grote en bijna volle Kathedraal.

Wil ook jij daar eens bij zijn we kunnen nog alle stemmen gebruiken. Meld je z.s.m. aan