donderdag 23 november 2017

Sint-Nicolaasmiddag senioren.

23 november was het ook in Dreumel groot feest voor de leden van de seniorenvereniging K.B.O. Zes dagen nadat hij in Dokkum voet aan wal had gezet toog hij met zijn gevolg richting Dreumel.

Waar hij na een kleine zoektocht toch nog Dreumel in het land van Maas en Waal had gevonden. In de zaal `t Centrum hadden zich toen al meer dan 120 senioren verzameld om de Sint met zijn Pieten  te verwelkomen.

Het grote Sint-Nicolaasfeest was georganiseerd door de plaatselijk Seniorenvereniging K.B.O. 

Even moest er worden gewacht op de muzikant Rene Goossens uit Schaijk, want die had op weg naar dit grote feest in Dreumel, een pepernoot in zijn band gereden zo werd verteld.

Dat gaf oud-voorzitter van de K.B.O Henny Verbruggen mooi de gelegenheid een verhaal over de nieuwe ziektekosten verzekeringen en veranderingen te vertellen,

en jawel toen hij een aantal vragen gesteld door de aanwezige had beantwoord was er ook de muziek klaar voor, en kon het feest ook muzikaal begeleid worden met al de gelijk ingezetten "zie de maan schijnt" 

Zoals gewoonlijk hadden ze het eerste kopje koffie/thee al op, en werd er aan iets sterkkers begonnen.
Na een uur van spannend wachten was hij dan eindelijk daar, De Sint met 2 echte zwarten pieten. 

De Sint maakten zoals altijd eerst een rondje door de zaal om kennis te maken met de senioren die hier voor in grote getale naar toe waren gekomen.

Na zijn rondgang moesten er een aantal mensen bij hem komen,want zij werden voor al het mooie- goede en vaak zware werk in de bloemetjes gezet.

Maar ook de pieten lieten zich niet onbetuigd, en maakte er een hele mooie show van waar de aanwezige vaak om moesten lachen, en strooide rijkelijk met pepernoten en ander snoepgoed. 

Dan werd het alweer snel tijd voor de Sint en zijn gevolg om op te stappen maar niet voor er nog een aantal mooie liedjes werden gezongen en eindigden met "Dag Sinterklaasje daag daag Zwarte Piet" .

Het is ook voor deze Sint een erg drukke en spannende tijd.

Na al dat gezang en gedans kwam ook de vermoeidheid, en kreeg men trek in een kopje heerlijke soep, en daar had Jan en zijn staf inmiddels voor gezorgd.

Dus tegen 17.00 u kwam de heerlijke erwtensoep van Jan en roggebrood met spek en diegene die wat andere soep wilden was er de heerlijke groentesoep met ballen.

Na nog een uurtje dansen was het einde van deze grandioze Sint-Nicolaasmiddag alweer in zicht. Afgesloten werd deze gezellige middag door de voorzitter Frans Strik die hoopte dat alle ook weer aanwezig zouden zijn bij de Kerstviering op 20 december, want dan kunnen we luisteren naar een optreden van het seniorenkoor o.l.v. Tilly van Teefellen met een vijftal mooie kerstliedjes. 

Misschien wil jij daar ook wel bij zijn. Meld je dan snel aan bij een van de leden van het bestuur van de seniorenvereniging. Bedankt en snel tot ziens op een van deze seniorenbijeenkomsten. Bedankt alle die deze middag tot weer een onvergetelijke hebben gemaakt.