maandag 23 september 2013

Seniorenorkest Uden


Met het Seniorenorkest uit Uden drie dagen naar het Sauerland. (Hesborn). Het Sauerland is een middelgebergte tussen 200- en 800 meter hoogte, maar kent ook vele stuwmeren o.a. Mohnsee, maar ook vele bossen. 
De hoogste top is gelegen bij Winterberg ( Kalher-Asten = 841 meter boven zeeniveau). Het Sauerland ook wel "Rothaargebergte" genoemd is natuur bij uitstek.

 De toeristen die hier op af komen gaan veelal in de zomer om te wandelen en te fietsen.
De "Kahler-Asten" bevind zich maar zo`n 2.5 uur rijden van de Nederlands - Duitse grens. het dichtstbij zijnde wintersportgebied bij uitstek,= Winterberg. Het sportaanbod is er zowel in de zomer als in de winter ongelooflijk rijk.
Maar ook vind men er talloze burchten en musea in deze regio. Het Seniorenorkest uit Uden gaat ook eens daarheen, en wel van 17 t/m 19 september. Vertrek is om 08.00 u uit Uden en na een paar uur bereiken we de eerste "bezienswaardigheid", n.l. de Krombacher - Brouwerij in het kleine plaatsje Krombach, waar we hartelijk worden ontvangen.

Ook krijgen we daar een mooie rondleiding door de fabriek. Na de rondleiding is er ook nog een "mittagessen" en ongelooflijk wat we daar voorgeschoteld krijgen aan bier en brood en ham.

Om 14.30 u is het dan alweer de hoogste tijd om te vertrekken naar ons hotel in Hesborn, waar ons na het opfrissen alweer een heerlijk buffet wacht,( de wirt had ein hirsch geschossen wie ein pferd) sagte er.

 Na het rijkelijke buffet met bier en wijn kan ieder zijn avond indelen zoals ie dat wil. het drinken blijft ook vanavond vrij. Maar de meeste gaan na de vermoeiende trip al vroeg te bed want morgen wacht Winterberg. Na het rijkelijke ontbijt gaan we toeristisch door het Sauerland naar Winterberg.

 
Winterberg 12 000 inw. ligt midden in het Sauerland op een hoogte van tussen 200-tot 800 meter boven zeeniveau. En vanuit Nederland binnen de 3 uur met de auto te bereiken. In de winter het dichtstbijzijnde ski en wintersportgebied. In het skigebied meer dan 80 ski en roddelpistes, 55 skiliften w.o. 6 stoeltjesliften en meer dan 150 sneeuwkanonnen. 

Ook zijn er een kleine 40 kunstmatig besneeuwde pistes en zeker 180 k.m. aan langlaufroutes.
Naast het enorme skigebied heeft Winterberg ook een tweetal skischansen. 

Dit grote skigebied ligt rondom de "berg" Kalher-Asten. Nadat we Winterberg uitvoerig hebben bekeken werd het ook eens tijd dat we met het Seniorenorkest eens gingen spelen, en wel dit keer in het "Seniorencentrum St Joseph" in Hallenberg.

Het was een geweldig optreden waar de bewoners van hebben genoten, ook hier werden we weer uitstekend verzorgd met veel eten en drinken. Daarna ging het weer richting hotel waar weer een uitstekend buffet wachten (het hert was nog niet op) S`avonds hadden we nog een eigen gemaakte "trouwerij" met bruid en bruidegom, ook hier speelde het Seniorenorkest de sterren van de hemel, en hadden we een soort "Heimatabend" wat goed verzorgd en feestelijk was.

 Na de feestelijkheden weer vermoeid in bed. Dan is het alweer snel de laatste dag van deze 3 dagen Sauerland.
Na het ontbijt is het vertrek om 10.30 u. en worden we  met een "Aufwiedersehen" uitgezwaaid door het personeel en eigenaar. Onderweg nog even langs de "Mohnsee" en brengen dan nog een bezoek in Soest een plaats met 40.000 inw. in de deelstaat N R W. Hier wordt ook nog de lunch gebruikt en krijgen we een rondleiding met gids. Na al het mooie van Soest te hebben gezien gaat het richting Nederland,
waar we dan in Babberich nog het slotdiner gebruiken.
Hoe snel zijn dan de drie dagen voorbij gevlogen?  Bedankt  Geert en de zijnen Tot volgend keer?