woensdag 1 maart 2017

Oudste en Jongste inwoners Dreumel

Traditiegetrouw is er in het zorgcentrum St.Barbara daags na de trek door het dorp van de "Reut" de huldiging

van de oudste en jongste inwoners van het dorp Dreumel.

Dus zo ook dit jaar weer, het is dan meestal tegen koffietijd dat dan de Prins = "Therry d`n Urste" van het Schutlakenrijk

samen met jeugdprins "Melvin d`n Urste" en jeugdprinses "Steffi 2.0" en hun gevolg bij het zorgcentrum arriveren,

om deze traditie door hun aanwezigheid een nog feestelijker tintje te geven. Na de koffie en verwelkoming door directrice van het zorgcentrum St.Barbara = Marielle Kolvenbach v Zon, en een prachtig optreden van de dansgarden wordt er over gegaan tot de feestelijke uitreiking van de versierselen en oorkonde aan de gelukkigen twee die gehuldigd worden,

maar ook prachtige bloemen die bij zo`n huldiging horen. De feestelijkheden worden ook bijgewoond door de pas gekozen Prins van het zorgcentrum St Barbara Leeke Verbruggen en Prinses Leid.

Dit jaar is het alweer voor de vierde keer dat de eer als oudste inwoner van Dreumel te beurt valt aan Mevr. Mien van Wijk-Gerritsen met haar 102 jaar,

en daarvoor krijgt zij een prachtig bouquet bloemen met de daarbij behorende unieke oorkonde, uitgereikt onder luid applaus en de muziek van de buutmars.

Daarna is het de beurt aan onze jongste telg van Dreumel, die dit keer gaat naar Vera Donkers geboren op 17 februari 2017 zij is de dochter van Durske en Stijn Donkers en zusje van Pepijn en Sebastiaan en Annabel, wonend in de Molenstraat hier in Dreumel.

Ook zij krijgt als jongste inwoonster een unieke oorkonde en een symbolisch geldbedrag, waarvan zij over een aantal jaren mee carnaval kan gaan vieren.

Ook de ouders van de jongste krijgen een mooi bloemetje aangeboden.

Daarna komt er nog een verassing, op speciaal verzoek van de Prins van het zorgcentrum Leeke Verbruggen zingt Jack Beurskens het Dreumelse volkslied, wat iedereen dan ook uit luide borst meezingt.

Ook ie er een optreden van twee uit Tirol overgekomen mannen Fabian en Florian met het aloude lied over ??

Nadat de dansgarde nog eenmaal heeft opgetreden, en de aanwezige gasten nog genieten van hun drankje wordt het voor de bewoners weer tijd om terug te gaan naar hun kamers, om heerlijk uit te rusten en terug te kijken op de mooie morgen die we net gehad hebben.
Daarna word er nog een lekkere kopje soep van het huis geserveerd, en de huldiging van de jongste en oudste van dit jaar zit er dan alweer op, en gaat Prins "Therry d`n Urste" met zijn hele hofhouding naar de volgende activiteit. Hij heeft het maar druk in deze tijd van het jaar.  Bedankt personeel en vrijwilligers tot volgend jaar ALAAF.