woensdag 16 januari 2013

Kerkbalans 2013

Dit  jaar gaat Kerkbalans van start onder het motto, "Wat is de Kerk u waard"

Deze week gaan er weer meer dan een half miljoen vrijwilligers op pad ten behoeve van hun plaatselijke parochie, voor een financiĆ«le bijdrage,

Daarmee is kerkbalans de grootste financiĆ«le inzamelactie van Nederland. Kerkbalans is een gezamenlijke actie van de vijf Nederlandse kerkgenootschappen.

Van de Nederlandse bevolking behoort altijd nog 35 procent bij een kerk. Dus een aantal kerken werken samen met de R.K. Kerk.

Bijna 15 procent van alle kerkleden, (dat is 5 procent van alle inwoners van NL) gaat minstens 1 x in de maand naar de kerk.
Van de R.K. huishoudens draagt meer dan 40 procent bij aan de actie Kerkbalans. wat gelijk is aan voorgaande jaren.De R.K. Kerk telden in eind 2011 een dikke 4 miljoen leden, dat is bijna een kwart van de N.L. bevolking. Ook dit jaar hebben zich een 40 tal vrijwilligers aangemeld, om onze parochie een beetje te helpen om uw bijdragen op te halen.

Onze grote dank daarvoor. Dreumelse vrijwilligers.

Einde Omarettetijdperk


Gisteravond zijn de Omarettes definitief gestopt na een periode van 15 jaar optreden

 Vooral in verpleeg- en verzorgingshuizen maar ook bij groepen als KBO en KVO.

 Ook hebben ze vele jaren meegelopen in de Carnavalsoptocht en werden uitgenodigd op vele plaatsen in de regio en ook daarbuiten. Zelfs werden bussen afgehuurd om de Omarettes te laten komen.

Een hoogtepunt was het optreden in Man bijt Hond. van waar nog vele herinneringen. Met een diner, waarbij alle Omarettes van de hele periode waren uitgenodigd werd een punt gezet achter een mooie tijd.

De groep werd te klein voor de acts en ook de leeftijd ging bij een aantal Omarettes  meespelen. Vooral in de verpleeghuizen zullen ze gemist worden.

Misschien is het leuk om hiervan iets op te nemen op de site van Tremele.
De foto`s zijn gemaakt door jullie Tremele “huisfotograaf” Henk van Coolwijk.
Tekst is van Jack Beurskens