maandag 2 oktober 2017

Sonthofen Beierse Allgau

Dit najaar hebben we gekozen voor een prachtige busreis, naar o.a. de prachtige Allgauer-Alpen (2656 mtr) wat bijna grenst aan het Vorarlberg in Oostenrijk.

Het decor van deze reis vormt o.a. de Bodensee 63 km lang en 14 km breed.
maar ook het plaatsje Lech waar onze
Koninklijke Familie hun wintersportvakantie ieder jaar door brengen, (in de zomer bijna uitgestorven)
Ook het wereldberoemde Schloss Linderhof  en het sprookjesslot Neuschwanstein (1869) van de Beierse Koning Ludwig 11, krijgen van ons een bezoek.

Maar ook de indrukwekkende  5 passentocht met o.a. de Riedbergpas 1407 mtr, en Flexenpas 1773 mtr, maar ook de Oberjochpas 1136 mtr en daarmee het hoogste dorp van Duitsland met mooie vergezichten.

s`Maandags is de eerste dag dan gaan we over de autobaan zo snel mogelijk naar onze bestemming Sonthofen, waar we rond 20.00 u aankomen en dan nog een diner aangeboden krijgen.

Na het uitgebreide ontbijt s`morgens in het hotel Grunten, brengen we een bezoek aan een van de kastelen van Koning Ludwig 11, waar we ook een rondleiding en lunch hebben.

Vandaar is het niet zover naar de pelgrimskerk "Wieskirchen" (1869-1757). wat wel midden in een weide ligt aan de "Romantische Strassen".

Vandaar uit langs nog een kasteel "Neuschwanstein" fotostop en naar het hotel in Sonthofen, waar we aan het eind van de middag  aankomen.

Woensdag is het dubbel genieten, want we rijden door de prachtige natuur in deze streek, en we nemen verschillende passen met prachtige vergezichten, Na verschillende passen komen we dan aan in Lech, is het plaatsje waar onze Kon. Familie hun wintersport doorbrengen, en verblijven in hotel Post.

De terugweg gaat o.a. over de Gaichtpas (1147 mtr). met vele ver-en mooie uitzichten.

De volgende dag gaat het via de "Deutsche Alpenstrasse" (450 km en lopend van de Bodensee tot in het Berchtesgadener Land.

naar het oorspronkelijke vissersdorpje Lindau 25000 inw,
wat ligt aan de Bodensee 63 km lang en 14 km breed en dus ook zeer geschikt is voor een boottocht over het meer van meer dan een uur, met uitleg.

We gaan langs een andere toeristische route als we gekomen zijn weer terug naar Sonthofen waar we aan de rand van het 25.000 inwoners tellende stadje uit worden gezet en het op eigen initiatief kunnen bezoeken.
Hoe snel zijn 5 dagen alweer voorbij, want na een vroeg (06.00 u) ontbijt gaat het weer snel terug over de Duitscher Autobanen naar Nederland,

waar we dan
 nog kunnen genieten van een heerlijk dinerbuffet. En kunnen we terugkijken op een paar heerlijke dagen Beierse Allgau.