zondag 28 april 2013

Koninklijke-Onderscheiding

Vandaag 26 april. Het is nog een paar dagen voor onze Koningin afscheid neemt van de "Troon" ten behoeven van de dan "Koning Willem"

Dezer dagen worden er dan ook heel wat mensen een lintje van in de orde van "Oranje-Nassau" opgespeld. In Dreumel zijn het er vandaag twee. Een daarvan is Mevr. Riet Gerritsen-Lamers, zij is een van de meer dan 3500. die een dezer dagen van de verschillende Burgemeesters  een Koninklijke Onderscheiding krijgen opgespeld. Al zijn er dat  dan wel 400 pers. minder dan vorig jaar.

In St Barbara, waar ze nu met een smoesje naar toe is gelokt kreeg Riet een lintje opgespeld door Burgemeester Steenkamp. en wel voor haar verdiensten als vrijwilligster voor de Dreumelse gemeenschap.

Hier een kleine opsomming van haar vrijwillige activiteiten.  Zij is o.a. organisator van de wekelijkse soosmiddag hier in het zorgcentrum St-Barbara.
Ook doet ze veel voor het project "Tafeltje dekt je" en een paar dagen in de week zet zij zich in voor  het project "open-eettafel", waar mensen een paar keer in de week in Huize St- Barbara kunnen eten voor een klein bedrag.

Maar ook levert ze al meer dan 30 jaar een grote bijdrage  als organisator van de jaarlijkse bazaar.
Regelt ook de collectes, en de bootreis van het Rode-Kruis, met de Henry-Dunant. waar zij tevens ook bestuurslid van is. Maar ook heeft ze een stem in de Dreumelse Seniorenbond
.
Ze werd naar St Barbara gelokt, waar haar dus een grote verrassing wachten,

want er zaten in de zaal van St-Barbara niet alleen de bewoners, (waar ze ook als vrijwilligster werkt) maar ook waren daar haar kinderen en kleinkinderen en een groot aantal familieleden aanwezig. die haar onder luid applaus begroeten.

Nog maar net binnen kwam ook de Burgemeester Steenkamp haar vertellen dat hij namens Hare Majesteit een Koninklijke onderscheiding kwam overhandigen aan haar. voor al haar diensten.

Na de bloemen en felicitaties door vrienden en collega`s, werd er ook nog een heerlijke "oranjebitter" geschonken. Om 11.30 u moest de zaal weer worden verlaten voor natuurlijk weer andere activiteiten en konden de genodigde weer eens terugkijken op een feestelijke morgen met een nieuw lid in de orde van "Oranje-Nassau" Bedankt voor al je goede werk.