zaterdag 15 juni 2013

Gorge de Verdon Castellane

Zo het reisje naar de "Gorge de Verdon" zit er alweer op. Het gebied "Gorge de Verdon" ligt ergens in het zuiden van Frankrijk, 1150 km van Dreumel. en wordt ook wel de "Gran-Canion" van Frankrijk genoemd.

4 juni was het dan zover en wilde we met de nieuwe auto van mijn zwager Pleun daarheen =(Picasso) maar wat we ook deden we kregen onze bagage er niet in, want het was nogal wat vanwege dat we in een luxe bungalowtent sliepen op de camping.

Dus na de koffie met de Skoda-Fabia van ons op pad,  Het gaat als je met een paar mensen in de auto zit toch vrij snel, dus waren we al snel voorbij Maastricht waar we maar weer een keertje aan de koffie gingen.

Daarna weer snel op pad en de volgende stop was bij de grote A.C.  op de autoweg bij Arlon. is vlak voor de grens met Luxembourg.

Dan weer "anroute" met de intentie om zo weinig mogelijk "autoroute" te nemen wat ook zeker op de heenreis ons goed is gelukt.

Voorbij aan Nancy gingen we langs de Moezel zo langs Charmes en Epinal ( Vogezen) naar Besancon en daarna met de nodige stops naar Dole en Beaune.
Op de heenreis hadden we via internet een overnachting geboekt in Beaune, waar we al bijtijds waren. na het inchecken, op naar het diner, deze keer in de vorm van van buffet, in een tegenover gelegen "routier" = een enorm vrachtwagenchauffeurs restaurant,  waar onze vrouwen de ogen uitkeken bij zoveel stoere mannen.

Het buffet heeft behalve zoetigheid als taart ook een "fromagebuffet" met heel veel Franse kazen. Na dat buffet waar uiteraard de "steak" niet mag ontbreken. en de vine rijkelijk vloeide, gingen wij al bijtijds naar bed, omdat we de andere dag weer een lange tocht voor de boeg hadden,

s`Morgens een heerlijk Frans ontbijtje met koffie, en nu wel een stuk "autoroute" met de daarbij behorende tol. en wel tot voorbij Grenoble hebben we de autoroute aangehouden.

Voorbij Grenoble gingen we weer de toeristische weg, van de Route-Napoleon op- N 85.
Route-Napoleon zo genoemd, omdat Napoleon deze route nam na zijn ontsnapping van het eiland Elba op weg naar Parijs.

Deze mooie toeristische route word geflankeerd door enkele ruiterstandbeelden van Napoleon Boneparte  en verschillende adelaars (symbolen van Napoleon)'.

Deze weg zouden we blijven rijden tot we op onze standplaats Castellane zouden zijn. Castellane Le Garde een aardig plaatsje met verschillende campings.

We kwamen er niet al te laat aan, en werden er hartelijk ontvangen door de Nederlandse beheerder die ons ook snel wat te drinken aanbood, als waren we uit de woestijn gekomen.

We hadden geboekt een luxe bungalowtent met alles erop en eraan, wat ook zo was.
Maar omdat we geen ervaring hadden met tenten was het toch even wennen, wij zagen het alleen maar als een goedkope overnachting, omdat we toch iedere dag ergens heen zouden gaan (excursies).

Na een dagje uitrusten en gewennen op de camping, gingen we op onderzoek uit en gingen we de omgeving van de "Gorge de Verdon"  eens verkennen.  het was werkelijk formidabel zoveel prachtig natuurschoon. met vele prachtige uitzichtpunten.

Maar we zijn ook nog een dag naar Cannes geweest, en hebben op de rode loper van het Festivalpaleis gestaan, als waren wij de filmsterren,
Ook als je in Cannes bent, moet je over de "Boulevard de Crosset" flaneren, waar ook net als in Monaco de meest exclusieve auto`s zoals, Ferrari en Bentley`s staan. maar ook de dure exclusieve hotels als Hollyday Inn  en Martinez.

Maar ook zijn we uiteraard naar Italië. Bordighera geweest waar ik als touringcarchauffeur wel 13 jaar heb vertoeft. in Hotel Astoria. Het was weer eens een hartelijk ontvangst daar in Italie.

Uiteraard hebben we de plaats weer eens heel goed bekeken, de zon scheen er zo als gewoonlijk volop ook langs de zee over "Blv LongoMare" gewandeld, en lekker Italiaans gegeten.

Ook Dolce-Aqua waren we niet vergeten. met zijn vele kunstenaars. Zo ook Monaco met het Paleis en het Musee-Oceangraphic. en de kerk waar Prinses Gracia en Prins Reinier van Monaco begraven liggen.
maar ook de casino`s waren we niet vergeten waar we als eerste gelijk plaats namen op het terras van Hotel Paris en waar we voor 7.00 € een heerlijk kopje cappocino hebben gedronken.

Tegen 23.00 u weer terug naar het hotel in Italie waar wij de bruidsuite hadden gekregen vanwege dat we de enige gasten waren in het hotel,

Na het ontbijt langs de kust naar het grensplaatsje Ventimiglia en Menton waar de temperaturen inmiddels waren opgelopen tot 30 graden,

Menton een prachtige stad, met een eveneens prachtige hooggelegen Kathedraal. daar weer geluncht en door naar de grote plaats Nice 400.000 inwoners waar we maar even tijd hadden.
Want we wilde ook nog graag naar Eze waar een enorme parfumfabriek staat van Fragonard. waar ik jaren ben gekomen en nog vele mensen kende,
Na de rondleiding, en het flesje lekkere parfum was het weer tijd om afscheid te nemen van de Cote d À zur en gingen we weer terug naar Castellane.

Zo hebben we wel iedere dag iets bezocht wat zeer de moeite was, en vele oude bekende ontmoet.
Dan komt de tijd dat we weer naar huis moeten. We hebben weer een overnachting in Frankrijk.
En om 0900.u vertrokken   om dan nog in Belgie heerlijk te eten zodat we om 16.30 u alweer in Dreumel waren.   Mooie reis veel gezien lekker gegeten het was de moeite meer dan waard.
Bedankt Pleun voor de vele kilometers die jij hebt gereden. Ook Corry en Dinie het was een mooie reis .Op naar de volgende vakantie.