zondag 12 juni 2016

Zingen in de St-Janskathedraal

Onze parochie, welke ook behoort tot het Bisdom s`Hertogenbosch, en vanwege het "Heilige jaar van de Barmhartigheid"

heeft onze pastoor M. Massaer het voor elkaar gekregen dat ook wij eens een keer een Hlg. Mis in de St-Janskathedraal mogen verzorgen.

Zondag 12 juni was het dan zover, waar we al maanden naar toe hadden geleefd, Al vroeg togen sommige naar Den Bosch. Zo`n 25 koorleden zouden vandaag de Mis mogen zingen.

Om 11.30 u stond een ieder op z`n plaats en kon het inzingen beginnen, het eerste lied was het prachtig "Onze Vader" = "Stay with me" als origineel van de bekende Tom Parker.

Het koor zong voor deze speciale gelegenheid de 4 stemmige Heilige Mis van de componist Charles Gounod, Messe breve no 7, in C.

met als dirigente Meintje Sips, en het beroemde grote orgel werd bespeeld door onze Gonnij Plezier.

Ook kwamen het Veni-Jesu, en het Ave Verum van Mozart aan de beurt, Na het Sanctus en Benedictus , de gezongen acclamatie 11 "Als wij dan eten van dit Brood" Vervolgens ging het verder met het Onze Vader van Korsakov in a capella.

Daarna was er de vredeswens met het Angus Dei en het Communielied "Frieden", maar ook het Panis Angelicus kwam aan de beurt, en na de zegen van de pastoor werd afgesloten met het Ambrosianischer Lobgesang.

Na de prachtig gezongen Hlg Mis was er voor de koorleden en aanwezige parochianen nog een lekker kopje koffie met cake, en werd er nog stevig nagepraat.

Maar tegen 14.00 u vertrokken alle weer richtig Dreumel met een goed gevoel en terugkijkend op een geslaagde dag die voor sommige al vroeg was begonnen met een minibedevaart lopend van Wamel naar s`Hertogenbosch. Bedankt u Alle voor deze prachtige dag.

Het buitengewoon "Jubeljaar van de Barmhartigheid" begon al op 8 december, is het "Hoogfeest van Maria Onbevlekte Ontvangenis" en eindigt op 20 november 2016 = het "Hoogfeest van Christus Koning van het Heelal"  Het logo voor het "Jaar van Barmhartigheid"  toont een Christusfiguur met kruiswonden die een verloren man op zijn schouders draagt.