woensdag 24 oktober 2012

Afscheid Diaken de Snoo

Het was al een tijdje bekend dat diaken Peter de Snoo afscheid ging nemen van de nieuwe parochie St Christoffel.

 Vandaag 21 oktober om 11.00 u was het dan zover, waar in hij in de Eucharistieviering hier in de "Hlg Alphonsus di Liguori  kerk" te Ben Leeuwen officieel afscheid nam van de acht  Maas en Waalse kerkdorpen'

Er waren voor dit gebeuren  veel parochianen op af gekomen. Ook werd hij door de Pastoor geprezen voor al het goede werk wat hij hier in de acht parochies gedaan heeft.

Uiteraard hoort bij een afscheid ook een cadeau, en een mooi boeket bloemen voor zijn vrouw, die hem altijd met raad en daad altijd terzijde heeft gestaan, ook zijn kleinkinderen waren aanwezig en mochten helpen de mooie cadeaus uitpakken.

Hij verlaat als diaken dan wel het land van "Maas en Waal", maar dat betekend niet dat hij nu gaat rusten, Nee zijn mooie werk gaat hij voortzetten in de Ooijpolder, met ook een groot aantal kerkdorpen zoals, Groesbeek  en Beek en nog een aantal kleine dorpen.

Het was een mooi afscheid met een mooi gezongen V111 ste Hlg Mis, gezongen door het Ben-Leeuwens kerkkoor "De Morgenster".

De Hlg Mis duurde een goed uur, met daarna nog gelegenheid om van hem persoonlijk afscheid te nemen onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers. waar dan ook vele gebruik van maakte.

Alle wenste hem op zijn nieuwe bestemming veel succes.
Als afscheidscadeau kreeg hij o.a. een mooi door Pater Sunny ontworpen, en door glasatelier HUFRA gemaakt kunstwerk, van gekleurd glas.

Ook was er een kaars met daarop de acht kerkdorpen. Wij wensen hem veel succes op zijn nieuwe bestemming, waar hij zich ook wel, zoals hij in zijn (afscheid)preek al zij, ook dienstbaar zal opstellen.Bedankt voor de mooie jaren hier bij ons. en Gods zegen.