donderdag 27 juni 2013

Dagje Orchideeenhoeve

Woensdag 26 juni is het weer de dag dat de Senioren van Dreumel een dagje met elkaar op stap gaan.

Vandaag gaat het weer eens naar de polders in Flevoland,
Om half negen staat dan iedereen klaar bij de kerk (centraal opstappunt voor de luxe touringcar) om in te stappen.

Als iedereen dan een plaatsje heeft gevonden in de luxe touringcar zet de "koets" zich dan in beweging en gaat het richting noorden.
Het is op zich niet zo ver naar Luttelgeest, maar voor ons, en dat zijn we gewend op dit soort reizen, gaan we ook onderweg een kopje koffie drinken met een heerlijk stuk gebak erbij. In het eerste gedeelte word er goed de gang in gezet, en rijden we over de autoweg tot aan de afslag 22 =  Hoenderloo,

Daarna gaat het veelal toeristisch verder, over al die kleine dorpjes over de provinciale wegen met vooral het mooie  wat deze plaatsen te bieden hebben? (Kerkjes- Pleinen winkels). Na een anderhalf uur komen we dan aan bij het eerste adres ( De Keet van Heerde) in Heerde. waar de heerlijke koffie met evenzo heerlijk gebak op ons wacht.

De tijd is voor de meeste in de bus is omgevlogen, want ze hebben het zo druk met elkaar. ( Lijkt wel een kippenhoek) Dan na een klein uurtje gaan weer verder over Kampen, en rijden de "Ramspolbrug liggend over het Ketelmeer, richting Emmeloord.

Dan is het al niet ver meer naar de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. We zijn er al om kwart voor twaalf dus nog mooi de tijd om veel moois te bewonderen voor de lunch,  die om half een is gepland.

Ook hier net zo als in Heerde alles weer lekker vers, en een snelle en zeer attente bediening. ( gratis water voor mensen die hun medicijnen moesten innemen) waar maak je het nog mee?

Na de lunch nog wat rondkijken in de prachtige tropische tuinen vol met orchideeën en honderden vlinders, maar ook de koikarpers, waren niet alleen mooi maar ook groot.

Om half drie wordt de reis dan weer voortgezet en gaan we weer toeristisch richting Harderwijk, waar we. na een klein uur weer aan komen en ons te goed doen aan een lekkere "Hollandse nieuwe" of een groot portie kibbeling met saus, of een heerlijk ijsje, ook hier is het goed verblijven in het oude ( vissers)stadje.

Daarna verstrijkt de middag alweer snel en spoedde zich vele mensen in hun auto`s huiswaarts, dat ons ook niet onopgemerkt blijft, want we staan vandaag voor de eerste keer in een heuse file bij Utrecht.

We zijn dan op weg naar Asperen, waar we tegen 18.00 u aankomen, en ons een heerlijk 3 gangen diner wacht. ook hier ziet het er weer heel mooi uit wat het diner betreft, ( ook vegetariërs) komen hier niets te kort. Na anderhalf uur is het dan alweer de hoogste tijd dat we opstappen, want tegen half negen worden we weer in Dreumel verwacht.

Kort voor Dreumel word er dan nog een afscheidsspeech door een van de bestuursleden gehouden, en gevraagd toch wat reclame te maken voor deze dagtochten  waar iedereen van heeft genoten,

Zo dat ze ook in de toekomst door kunnen blijven gaan. en dat kan alleen maar als we minimaal 40 mensen hebben.
Deze dag was in ieder geval zeer geslaagd en op na de najaarsreis. Bedankt en tot ziens.