vrijdag 10 maart 2017

Jaarvergadering Kerkkoor Dreumel

Na de repetitie van donderdag 9 maart, die in het teken van Pasen en de voorstelling van de kinderen stond.

die zich a.s. Zondag voorstellen aan de aanwezige parochianen dat zij binnenkort (7 mei om 11.00 u)  de eerste Heilige communie gaan doen.

Daarna volgde om 21.00 u de jaarlijkse ledenvergadering van het Dreumelse kerkkoor "St Barbara", waar de voorzitter Ton van den Berg ons hartelijk welkom heette.

Dan eerst een ogenblikje stilte om ons overleden koorlid Marjon te herdenken. Dan komt de penningmeester Ben Heesakker aan het woord, die dit keer niet zulke goede (financiƫle) berichten heeft. we hebben de laatste jaren te ruim geleefd en dat laat zich merken in de clubkas van het koor.

Dus kwam hij met een minder leuk voorstel om de contributie te verhogen naar € 25.00  per jaar. waar toch allen, en allen zonder gemor mee instemden= dus akkoord.

Daarna een woordje van onze dirigente Meintje Sips,

die vind dat de opkomst zeker de laatste tijd vooral bij de repetities niet al te hoog is, en dat als je niet kunt je wel moet afmelden, zodat men weet welke stemmen er wel aanwezig zijn.

Maar de kwaliteit van het door haar geprezen koor blijft hoog. Ook moet het tijdens de repetities en Hlg missen wat rustiger zijn, en als zij afslaat, dan pas gaan zitten, niet eerder, of op haar teken weer gaan staan, en niet dat dat maar voor de helft gebeurd.

Ook op zo`n avond is Mijnheer Pastoor, M. Massaer aanwezig die ook de kwaliteit van dit kerkkoor goed vond.

Hij zou ook graag zien dat de processie met het Allerheiligste op Sacraments-dag 15 juni onder de opgeknapte baldakijn.

 ( Baldakijn of processiehemel word meegedragen op het Hoogfeest van het Allerheiligste Sacrament, wat valt op de tweede donderdag na Pinksteren) weer eens in ere hersteld zou kunnen worden. en we weer eens een processie zouden kunnen lopen, al dan niet in of rond de kerk zoals met Pieter Zimmermann de laatste keer.

Voor de meeste een leuk idee, maar daar wordt over nagedacht zo ook welke liederen er dan gezongen zullen worden. Zo kwamen er nog wat kleinere dingen aan de orde. Maar tegen 22.00 u nadat de voorzitter de vergadering had beƫindigd en een goed nieuw zangjaar had gewenst ging ieder weer met goede moed voldaan zijn/haar weegs.

Zou ook jij dit eens mee willen maken geef je dan snel op. Zowel mannen als vrouwenstemmen hartelijk welkom. Probeer het. Alle dank voor u aanwezigheid. Bedankt nogmaals.