dinsdag 30 juli 2013

Zomer in Gelderland

Carnavalsvereniging `t Schutlaken organiseert in samenwerking met Omroep-Gelderland "Zomer in Gelderland" op Maandag 29 juli 2013, met de hele dag radio en t.v. en entertainment vanaf het kerkplein/dorpshart.

Midden in het rivierenland ligt mooi aan de Waal het pittoreske plaatsje Dreumel.

Op het eerste gezicht een dorpje zoals zo vele in deze omgeving. Maar wie dan wat verder graaft in de geschiedenis komt vele mooie dingen tegen o.a. Dat een document uit 893 melding maakt van het dorpje dat toen nog de naam "Tremele" droeg. Wanneer de abdij Prum (D) een hof bezit in Dreumel.

Radio en T.V. Gelderland zetten van 22 juli t/m 23 augustus, 25 plaatsen op hun kop met hun programma "Zomer in Gelderland".

De hele dag werkt dan een team aan opdrachten waarmee de plaats in de etalage kan worden gezet.

 Dat allemaal om zoveel mogelijk geld binnen te halen. In Dreumel zou dit dan worden besteed aan de jeugdcarnaval want die zijn aan vernieuwing toe van bijna alles, van Steek tot Prinsenwagen, en daarvoor is veel geld nodig, en om mee te doen aan "Zomer in Gelderland" kan men een aardig bedrag winnen om dit alles te verwezenlijken. Men zou zomaar 1000 €kunnen winnen.
Maar dat krijgen ze niet zomaar, daar moet wel veel voor worden gedaan. Daarvoor moet men een aantal opdrachten uitvoeren en ook tot een goed einde brengen.

Een paar van die opdrachten waren, Zoek een familie in Dreumel van vijf generaties,

 En wie is de laatste "importbewoner" of de slechts geklede man. Ook moesten er 15 mannen met snorren ten tonele verschijnen. ook moesten er enkele cryptogrammen worden opgelost,

Een duidelijke opdracht was ook, dat er voor 18.15 u, 300 mensen op het plein aanwezig moesten zijn.
Het werden er uiteindelijk 1004 personen, en daarmee vestigde Dreumel een nieuw record in deze strijd.
Ook was aanwezig de "Historische tractoren en Motorenvereniging" = H.T.M.V. uit Dreumel. Maar zij waren niet de enige vereniging die hier aanwezig was, bijna alle verenigingen hadden wel een afvaardiging en lieten goed van zich horen.

Het was werkelijke een geslaagde dag, die behalve geld op heeft gebracht voor de Jeugdprinsenwagen. maar ook Dreumel

Tot nu toe een tweede plaats heeft bezorgd in de competitie van "Zomer in Gelderland" en daarmee ons dorp Dreumel op de kaart gezet.  Bedankt aan alle die dat mogelijk hebben gemaakt.