zondag 11 augustus 2013

Maas en Waalse Oogstdagen 2013

De Maas en Waalse Oogstdagen is een evenement wat ieder jaar weer met groot succes word georganiseerd. Dit jaar was het op 10 en 11 augustus en wel in de buurt van Horssen.
Dit mooie evenement wordt dan ook ieder jaar steeds drukker bezocht (beide dagen wel meer dan 2500 personen). Het is dan ook de moeite waard. Er is van elk wat wils , op de Maas en Waalse Oogstdagen laat men ook zien wat er zo allemaal gebeurd en verbouwd wordt in deze omgeving.

Er staan een groot aantal (50 stuks)  marktkramen, en er zijn ook nog een aantal clubs aanwezig (o.a. oude machines en tractoren) ze komen van overal uit het Land van Maas en Waal.
Het evenement duurt dan ook twee dagen, en s`Zaterdags = de eerste dag worden er workshops en spellen gehouden, waar dan ook vele boerengezinnen op af komen.
Op Zondag dan komen er vele mensen uit de wijde omgeving af op dit spektakel. Dan is er ook veel te zien en te horen over het boerenbedrijf, en worden door de boeren alle vragen beantwoord. Een van de hoogtepunten van het gebeuren is wel het "Nederlands.Kampioenschap. Hooien",

Dan moeten een aantal mensen pakken hooi op een platte wagen stapelen, en daarna z.s.m. naar de finish rijden. Wie er dan de meeste pakken op heeft staan en de snelste tijd op de klokken brengt die zijn kampioen, maar er kan dan nog van alles mis gaan.

Ieder jaar is het weer erg gezellig, v.w. dat vele oude bekende elkaar dan hier weer eens treffen. (een soort reunie). ook zijn de producten ( kaas  kersen'worst- vis en ander fruit) die uitgestald staan te koop. Het is niet alleen hooi wat er te zien is maar ook vele levende dieren.( paarden(tjes en kalveren enz) je mag ze zelfs aanraken.

Ook is er een boeren-driekamp  wat uit drie onderdelen bestaat,  "touwtrekken"-- "tractor-trekken"-- en "vlot-trekken", waarbij de deelnemers bij dit laatste weleens natte voeten kunnen oplopen.
Ook was er goede muziek aanwezig, op het terrein via een D.J. en in de grote tent waren er optredens van de bekende boerenrockband  "Mooi-Wark" uit Drenthe, een beetje te vergelijke met "Normaal"

De band Mooi-Wark is opgericht in 1992,  bestaat uit 4 leden en hebben al een album op hun naam, "Zo plat als wat", en "Kiek wat het wordt", maar ook kan men kijken naar o.a. een demonstratie van de "Linedancegroep Memory-Dancers" uit Appeltern.

Er was dus weer van alles te zien en te doen, ook was het een prachtige dag,


ook wat het weer betreft.
Bezoek de Maas en Waalse Oogst dag ook eens een keer. Je zult er geen spijt van hebben.  Bedankt