woensdag 1 augustus 2012

Sunny 12.5 jaar PriesterZondag 29 juli 2012 was er een speciale Hlg Eucharistieviering in de kerk van de "Hlg Alphonsus de Liguori" te Ben. Leeuwen,

En wel ter gelegenheid van het 12.5 jarig Priesterschap van Pater Sunny-Philip Ellickal,  In grote getale waren dan de parochianen naar hier gekomen om samen dit feit te vieren.
Om 11.00 u was dan de kerk ook goed bezet, en zong het kerkkoor "De Morgenster" een Hlg Mis die voor deze gelegenheid speciaal was gecomponeerd door de uit Ben. Leeuwen afkomstige musicus  The`van Emmerloot, en prachtig op het orgel begeleid door organist/dirigent Win Gorter.

De Hlg Mis  die ruim 5 kwartier duurde werd voorgegaan door de jubilaris. bijgestaan door Pastoor Marc Massaer en diaken Peter de Snoo.

De Pastoor was werkelijk trots op Pater Sunny Philip die uit een heel ander land ( India) en cultuur hier ons uit de nood kwam helpen wegens een te kort aan priesters.

Hij heeft hier natuurlijk een heel moeilijke tijd gehad v.w. dat hij de taal en de Nederlandse cultuur niet kende, en alles zo snel ging hier.

Toch heeft hij in de tijd dat hij nu hier is onze taal redelijk onder de knie. en is hij geliefd bij de parochianen in West Maas en Waal.

En vandaag 29 juli 2012  vierde hij dan samen met ons zijn 12.5 jarige Priesterjubileum.  Hij werd voor dit feit dan ook groot in het zonnetje gezet, en kreeg namens de Maas en Waalse parochianen en prachtig cadeau aangeboden,

namelijk een splinternieuwe fiets. waarmee hij zich net als zijn voorganger Sjef v d Maazen snel van parochie naar parochie kan spoeden.

Na de Hoogmis was er ook nog een kleine receptie, en konden de parochianen hem persoonlijk nog gelukwensen, onder het genot van een heerlijk kopje koffie met iets lekkers erbij.
Tegen 13.30 u was het allemaal alweer voorbij en ging ieder weer zijn/haar weegs.

Al met al het was een mooie viering. waar vele mensen nog vaak aan terugdenken zullen.
Op naar het volgende jubileum.
De kerk was ook mooi versierd met prachtige bloemen, en een mooi schilderij (drieluik) naar idee van de Leeuwense kunstenares Ria van Heck.en geschilderd door Ed van Heck.

Het drieluik geeft een mooi gezicht op de woonplaats van Pater Sunny.= Beneden-Leeuwen.
Verder alle vrijwilligers bedankt, voor het slagen van deze bijzondere mooie dag.