woensdag 21 september 2016

Fruitcorso en Mozaïeken Tiel

We waren toch even in de buurt van Tiel, en dachten kom laten we even gaan kijken naar de prachtige mozaïeken langs de gracht. Prachtige mozaïeken die alvast een voorproefje gaven op  het grote fruitcorso van zaterdag 17 september.

Er waren er vele en hele mooie van o.a. de brandweer van Tiel, die hun collega`s herdachten die tijdens hun bluswerkzaamheden zijn omgekomen. Maar ze herdachten ook hun 343 New-yorkse collega`s die zijn omgekomen tijdens de aanslag op het "world trade centre" in New-york op 9-11.

Maar ook was er het vlindermeisje, met mooie vlinders die weer van de mooie natuur kunnen genieten.

Ook was er een Miss Tokio,en een mozaïek van het ziekenhuis "rivierenland".

Maar ook Tiel leeft met lof van de jury aan de wijk Passaway. Passen en meten was het van de "Stefanusschool" want het is nog een hele puzzel om ieder kind op de goede plek te krijgen.
Geluksmoment van de korfbalvereniging "Tiel 72". Wie wil dat niet een pot met goud vinden aan het einde van de regenboog.

F.F. Checken, R.K. basisschool de Dagobert, het leven gaat snel, zo snel dat je soms handen en voeten te kort komt om alles bij te houden. Maar toch met handen en voeten kom je over de hele wereld.

Tiel kent een nieuwe legende? Een legende die waakt over de mozaieken langs de gracht. Het is een draak die al diverse malen is gepot door de leerlingen van de "Adamshof" Als eerbetoon aan de draak hebben de kinderen hem gebruikt als ontwerp voor dit corsojaar.

De bloemetjes water geven, de bloemetjes staan symbool voor het wereldberoemde fruitcorso. Door deze water te geven zal het fruitcorso een nog groter succes worden.

Betuws fruit en Japanse schoonheid van de gemeente Tiel, Een Japanse geisha wordt al vroeg getraind om uit te groeien tot een schoonheid.

In de Betuwe groeit het fruit hier puur natuur uit tot onze schoonheid. Dit waren maar een kleine selectie van de vele mozaïeken die er liggen Zaterdag is het grote fruitcorso waar duizenden mensen van zullen genieten. Bedankt.