zondag 4 juli 2021

Het Hlg Vormsel-2021

Zondag 6 juni was het dan zover. De dag dat 5 vormelingen het sacrament van het Hlg Vormsel mochten ontvangen. Jammer dat v. w. het coronatijdperk maar een 50 tal parochianen aanwezig mochten zijn. 
Van de Vormelingen kwamen er 4 Noud van de Boom -Liz Verschuure - Meike Verbruggen en Caitlin Vermeulen uit Dreumel, en 1 Jan-Willem Vos uit Altforst. 

Het Heilig Vormsel werd toegediend door vormheer en hulpbisschop Mgr. R. Mutsaerts, bijgestaan door onze pastoor Titus Saro en kapelaan Jules Marbonga. 

Ook de werkgroep met o.a. Angela Sas en Helen van Leur hadden er alles aan gedaan om aan deze viering een feestelijk tintje te geven. Ook was er een klein koortje dat een aantal mooie liederen en een Nederlandstalige Hlg Mis zong, o.l.v. dirigent Cees van Esch, met op orgel Gonny Plezier. Aan het Hlg. 

Vormsel zijn verder geen speciale voorwaarden aan verbonden? behalve dat je gedoopt moet zijn, en de Eerste Hlg. Communie moet hebben ontvangen. Het Vormsel in Dreumel werd toegediend door de hulpbisschop van Den-Bosch R. Mutsaerts. 

Hij legt de vormelingen de hand op en vraagt aan de Hlg Geest om een gave, de zalving met olie (Chrisma) is om jou kracht te geven met de geest van God. Net als het doopsel kan het Hlg Vormsel maar een keer worden ontvangen. 

Nadat het koor het laatste lied had gezongen ( De Roos) konden alle vormelingen door de ouders worden gefeliciteerd, en gingen ze met z`n alle op de foto, met de Bisschop- de pastoor- en kapelaan, die hen dan ook veel geluk en sterkte wensten in het verdere leven.