maandag 2 mei 2016

Koninklijk Onderscheiden 2016

Zoals de weersvooruitzichten nu zijn dan zal het Dinsdag niet alleen hagelstenen regenen maar ook Koninklijke lintjes.

Er zijn vandaag heel veel mensen die ter gelegenheid van Koningsdag een onderscheiding krijgen opgespeld.

 In vele gemeenten maken ze er een feest van, van de Kon. onderscheidinguitreiking aan hun burgers.
Vaak weet iedereen in zijn/haar omgeving van het feestelijke gebeuren behalve de "decorantie" zelf. (de pers weet het vaak ook al, maar er is een embargo tot kort voor de uitreiking)

In Dreumel hadden ze een list bedacht om zo de twee te huldigingen mensen om de tuin te leiden. Zij zouden deze dag de gelegenheid krijgen om het dorp Dreumel landelijk te promoten, en ik zou daar een ( foto) verslag van verzorgen, en het werkte inderdaad.

Willy en Sjaak waren natuurlijk de laatste tijd erg druk met de nieuwe organisatie "samenredzaamheid" en zij waren de mannen die de duofiets beheerde. s`Morgens eerst dus die duofiets met Sjaak en Willy opgehaald, en gereden naar de brandweer kazerne waar ook mensen (Frans) in het complot zat.

Daar een aantal foto`s gemaakt en door naar het zwembad want ook dat was een paradepaardje van Dreumel, veelal door vrijwilligers gerund. Daarna naar de zaal ven Jan Bouman want die mocht ook niet ontbreken, Ze werden door Ko Wassink langzaam naar binnen geloodst, en toen pas zagen ze wat een verassing hun stond te wachten, een groot deel van de beide families zat hier gebroederlijk bijeen op hun te wachten.

De verbazing was dan ook erg groot dat zij waren uitgekozen om een Koninklijke onderscheiding te krijgen. Maar het waren dan ook niet de eerste de beste die de versierselen door Burgemeester Steenkamp kregen opgespeld.

Daar gaat zeker een jaar van voorbereiding aan vooraf, en daar is onze voormalige wethouder Ko Wassink dus druk mee geweest om dat door allerlei commissies heen te loodsen voor dat het definitief is dat zij een Koninklijke onderscheiding krijgen.

Dit jaar waren er in Dreumel dus twee mensen die voor hun grote verdiensten voor het dorp een passende Koninklijke onderscheiding kregen die hun onder luid applaus door Burgemeester Steenkamp werden opgespeld.

De "decorandi" die dit jaar de Koninklijke onderscheiding kregen waren twee bekende in Dreumel.
1 = Sjaak Rademakers voorheen schilder, maar heeft wel een hele lijst van verdiensten aan vrijwilligerswerk.

Bij de muziekvereniging St-Barbara, vele hand en spandiensten achter de schermen - onderhoud -geld inzamelen. Hij is vanaf 1966 al lid van onze vrijwillige brandweer, doet ook veel voor het zwembad "De Zeven Morgen". schilderen en ander onderhoud, is al sinds 1995 vrijwilliger bij het zorgcentrum St Barbara "tafeltje dekje". Trekt er regelmatig op uit met de "duofiets" doet veel voor de R.K.Parochie zowel het onderhoud, als dat hij actief is als acoliet.

Maar ook Willy van Oorsouw heeft een hele lijst van vrijwilligers activiteiten, om er maar een paar te noemen vrijwilliger en bestuurslid van het Nederlandse Rode Kruis, is actief als chauffeur op de Pambus. Medewerker bij de "Zeven-Morgen" chauffeur op de rolstoelbus brengt regelmatig maaltijden rond, begeleidt de groep bewoners bij de avondvierdaagse. Rijd regelmatig met de bewoners ergens heen op de "duofiets", Is secretaris en vrijwilliger buurtbus en verricht allerlei hand en spandiensten.

Vooral op grond van deze activiteiten kregen zij uit handen van de Burgemeester Steenkamp de versierselen en een mooie oorkonde uitgereikt. daarna waren er de felicitaties en bloemen van de familie. en onder het "lang zullen ze leven"
is Dreumel weer twee burgers met een Koninklijke onderscheiding rijker. Proficiat.