maandag 28 december 2015

Dubbelconcert Dreumel 2015

Het zijn vijf zangers en een pianiste die al sinds 1992 overal in Nederland concerten geven onder de naam "Neva"ensemble".

Zij komen uit St Petersburg = Rusland. en komen ook weer dit jaar naar Dreumel voor een dubbelconcert samen met het mannenkoor "Cantabile" uit Horssen.

Hun repertoire bestaat veelal uit Byzantijnse (kerk) muziek maar ook zingen zij, ook bij ons bekende kerstliederen.
Hun optreden in Dreumel is een dubbelconcert, samen met het inmiddels landelijk bekende mannenkoor "Cantabile" met als dirigente Janine Waardenburg.

Het mannenkoor bestaat inmiddels uit meer dan 20 zangers die in verschillende talen, zowel kerkelijke als klassieke liederen, meestal a capella ten gehore brengen.

Het concert begon om 19.00 u met de verkoop van entreekaartjes voor diegenen die ze niet uit de voorverkoop hadden. Om klokslag 20.00 u begon dan het echte concert met de binnenkomst van "Cantabile" met het toepasselijke lied "Stimmt an den Lobgesang" en het eindigde de eerste serie met het welbekende "Lord have mercy".

Daarna was het de beurt aan het "Neva"ensemble", 3 prachtige zangers bas-tenor en alt en 2 bijzonder mooie zangeressen, 1 alt en een sopraan.

Zij vertolkte als eerste in de serie het prachtige Panis Angelicus van C Franck en besloten voor de pauze met het God bless us everyone.

In de pauze, wat ook wel op een soort re√ľnie leek, want het zijn toch de echte liefhebbers die naar dit soort concerten gaan, Byzantijns en Russisch. Ook was er verkoop van C.D.`s en D.V.D.`s

Na een pauze van z`on 25 minuten was het het mannenkoor Cantabile wat weer begon met het prachtige Gaudete. uit Piae Cantiones en het eindigde met het Koninklijke Domine salva fac van A Giesen.

Het optreden na de pauze van het Neva ensemble was nog mooier dan voor de pauze wat als eerste met o.a. Joy to the world van G F Haendel begon.

en het concert werd afgesloten met het prachtige La vergine degli Angeli" van Guiseppi Verdi met als soliste I Shasheva.

De presentatie was vanavond in handen van Jacobijn Olthof, die net als de andere voor haar geleverde prestatie een prachtig bouquet bloemen in ontvangst mocht nemen.
Tegen 22.15 u was het concert teneinde en ging ieder nog nagenietend van het bijzondere concert richting huis.
Bedankt. Cantabile en het Nevaensemble voor het mooie,
meer dan twee uur durende concert. Bedankt