maandag 28 november 2016

Vier Jubilarissen Dreumel

Zoals bijna iedere Zondagochtend zingt het gemengd Dreumels kerkkoor in de St Barbarakerk in Dreumel.

Ook vandaag was dat weer zo ver, maar nu wel met een feestelijk tintje. Behalve dat het koor zijn jaarlijkse Cicilliafeest viert  zijn er ook nog vier jubilarissen, t.w.

Truus van den Boom uit Dreumel 40 jaar koorlid.
Adrie van Oyen  uit Rossum,  zowel in Rossum als in Dreumel samen 40 jaar koorlid
Joke van Beers uit Dreumel zo ook Wies Beurskens beide uit Dreumel en 25 jaar koorlid.

Zij werden door pastoor M. Massaer geprezen voor hun zangkunst en kregen tevens een gouden, of zilveren speld voor hun jubileum opgespeld.Na het Agnus Dei en de zegen gingen de koorleden snel naar huis om zich om te kleden voor het feest wat hun nog te wachten stond.

Want om 13.00 u kwam er een heuse touringcar aanrijden die met de koorleden vertrok naar het Limburgse plaatsje Horn, vlakbij Roermond en is ongeveer vijf kwartier rijden vanaf Dreumel.

Bij aankomst werden wij hartelijk ontvangen door de chef van het restaurant en zijn personeel, en begeleid naar de zaal waar we heerlijke en welverdiende koffie/thee met een lekker vers stuk Limburgse vlaai geserveerd kregen.

Na de koffie en de vlaai was het dan tijd voor een bezoek aan het museum "terug in de tijd"  Een museum zeker ook voor jong en oud interessant met grote hallen vol nostalgische voorwerpen uit de jaren 50-60. Wat men hier aantreft is wel heel verrassend en heel uitgebreid, met o.a. oude bromfietsen wel 100 verschillende merken en types.

Maar ook een completen bakkerswinkel - grutterswinkel - oldtimers en klassieken auto`s tientallen, maar ook de nostalgische huiskamer en dorpscaf√© uit die jaren mocht niet ontbreken. Het was ongelooflijk hoeveel spullen er stonden en waar het allemaal vandaan kwam, ongelooflijk. na het museum uitgebreid te hebben bezocht (waar we wel een paar uur voor nodig hebben gehad) was het tijd voor een aperitiefje of wat sterkers.

Om 17.00 u was het dan weer tijd voor een uitgebreid buffet waar zich de koorleden te goed aan deden. Na het ijs en de heerlijke koffie, leek het de organisatie de hoogste tijd om weer eens op te stappen.

Met z`n alle weer in de bus en terug weer vijf kwartier richting Dreumel,waar we tegen 20.30 u weer arriveerden, en we konden terug kijken op een welgeslaagde dag die vanmorgen al om 09.30 u was begonnen met een Heilige Mis, ter ere van de patroon heilige van o.a. de koren = St. Cicilia. Bedankt organisatie voor jullie mooie werk en tot volgend jaar. Wil jij daar nou ook eens bij zijn? geef je dan z.s.m. op als koorlid.