maandag 5 mei 2014

Fa. van de Kamp

Het transportbedrijf van de Fa v d Kamp startte al in 1930 in Maasbommel. In het begin veelal met het transport van o.a. vee, want er zaten wat boeren hier in deze omgeving, die alle weken met hun vee op de "Bosse Mert"  te vinden waren.

Later kwamen er het transport van o.a. flessen en "bennen" bij want ook zaten hier in de omgeving heel wat "bennenmakerijen". In de jaren 60 ging het bedrijf over op het vervoer van meubels  waar er hier ook veel van waren.

Tegenwoordig rijden ze bijna op alle landen van Europa, en niet meer alleen met meubels maar ook veel stukgoed.

En ook ze zijn van Maasbommel verhuist naar het grotere industrieterrein in Druten, want het bedrijf groeide uit tot een van de grote in het transport,

Zo ook met de chauffeurs die kwamen er steeds meer, en werkte over het algemeen langere tijd bij van de Kamp.

Er gebeurd in die chauffeurswereld eigenlijk nooit iets bijzonders, wat betreft een feest of zo. Maar daar kwam Zaterdag 3 mei verandering in.

Na een tijd van voorbereiding kwam een van de vroegere chauffeurs (Iwan Zondag) op het idee om eens een reuni te organiseren van alle chauffeurs en oudcollega`s van de fa.van de Kamp.

Het resultaat mocht er dan ook zijn. op de reuni die daarop werd gegeven kwamen z on kleine 80 collega`s en oud-collega`s op af.

Reuze gezellig zo`n avond met elkaar en er zijn die avond dan ook heel wat kilometers afgereden, want de een heeft een nog sterker verhaal dan de ander.

Ook de directie was bij de reuni aanwezig, die het ook buitengewoon naar hun zin hadden, wat er dan ook vanaf straalde.

Al met al was het een mooie avond van een groot aantal mensen die elkaar vaak tegenkomen en elkaar snel groeten en doorrijden omdat ze vaak nog ver moeten.

Nu op zo`n avond hadden ze alle tijd om met elkaar uitgebreid te praten over hun 40 tonner en landen en wegen die ze berijden. het was een werkelijk geslaagde avond.

Bedankt Iwan.  en nu maar weer vlug "met de vlam in de pijp" naar de diverse landen in Europa.  Bedankt