zaterdag 7 maart 2015

"Pietje" terug op schoolplein

op sokkel plaatsen
PietjeVrijdag al is er een fundament gegraven waar het beeld van"Pietje" zou komen te staan.

"Pietje" in de volksmond zo genoemd omdat men niet zo gauw een andere naam kon bedenken.

Zaterdag was het dan zo ver, dat het beeldje in alle vroegte in hevige kou door Theo v d Heuvel en zijn "personeel" op zijn plaats zou worden gezet.

Theo en personeel
Het beeld een schooljongen uit de jaren 60, had hij na de afbraak van de oude school jaren in "bewaring" gehad, al voor de oude school er aan de Nieuwstraat stond.
Onthulling

Het beeld is er gekomen door dat men in die jaren `60 behalve een school ook een klein gedeelte van een school kostende bedrag, zou moeten besteden aan kunst,

Zo kwam het beeld tot stand dus door een gedeelte van de subsidie die men in die tijd gaf aan het bouwen van een school,

het beeld "schooljongen" is gemaakt door de bekende kunstenaar Marcus Ravenswaaij uit Gorinchem die op 19 april 2003 is overleden in Hoogblokland.

Zondag is hij dan om 14.00 u officieel onthult door de oud "bovenmeester", de inmiddels 87 jarige Ben van Teeffelen.

het beeld is officieel onthuld ter gelegenheid van, dat de leerlingen van de toenmalige 6de klas, dit jaar of zestig zijn of zestig worden en er een reuni van hebben gemaakt.

Vele waren op de reuni afgekomen die voordat ze naar het zalencentrum `t Centrum van Jan Bouwman trokken eerst een rondleiding door de nieuwe school kregen van Willy van Leeuwen een van de leraren van de nieuwe school,

Ook werd er op het nieuwe digibord de huidige lesmethode gedemonstreerd met als resultaat, dat meer dan de helft deze methode van lesgeven niet meer bij kon benen.
Na de interessante rondleiding ging het naar de feestzaal.

waar men dus alle die waren gekomen officieel kon ontmoeten.Hier werden ook de onvermijdelijke groepsfoto`s gemaakt. Het leek wel op een kippenhok.

Ook waren er vele foto`s e.d meegebracht waar hartelijk om werd gelachen.Ook was er een kleine tentoonstelling van waar vroeger de oud leerlingen waren opgegroeid.

Tegen het einde van de reuni was er natuurlijk nog het heerlijke "Jan-Bouwman" buffet, waar men zich aan te goed deed.Want voor sommige was het nog heel ver om s`avonds nog thuis te komen.

Maar dan komt toch het onvermijdelijke einde aan deze prachtige reuni.(al dan niet  met een traantje) en die heel veel herinneringen heeft achter gelaten, en afgesproken werd wel dat het voor herhaling vatbaar was. Dus over een paar jaar maar weer een nieuwe reuni . Bedankt voor de goede organisatie en snel tot ziens.