zaterdag 24 oktober 2015

Op de koffie bij de brandweer

Zaterdag was het waar we zelf in feite veel te weinig aandacht aan besteden.

Aan wat? BRAND. Daarom organiseerde de verschillende brandweerkorpsen in het land (regio) voor iedereen die dat zou willen, een middag zoals nu in Dreumel. "Op de koffie bij de brandweer"

Deze van vanmiddag was bedoeld voor nog zelfstandig wonende senioren. En die waren met wel 22 personen aanwezig, dus een goede opkomst.

 Onder het genot van een kopje koffie en een lekkere koek werd uitgelegd wat de gevaren bij brand zijn en hoe je dan moet handelen,

Aan de reacties te horen hebben de senioren vanmiddag heel wat nieuwtjes opgedaan. Er werden een paar filmpjes vertoond die we op het internet nog eens zorgvuldig kunnen bekijken.

Er werd uitgelegd hoe vaak het Dreumelse brandweerkorps uit moet rukken, en wat er bij komt kijken voor ze binnen 7 a 8 minuten met een groep blussers bij een object aanwezig zijn in "hun gebied". Zelf kunnen wij er ook veel aan doen om de brandveiligheid te optimaliseren. Denk dan als eerste aan o.a. brandmelders, weet je dat het reukorgaan tijdens u slaap is uitgeschakeld.

Ben geen vreemde in uw eigen huis, maar leg bv. de huissleutel altijd op dezelfde plaats dat als er wat gebeurd je niet naar de sleutel hoeft te zoeken. Bij een woningbrand; zoek een plaats waar de brandweer je zien kan. Volgens de mensen van de brandweer heb je gemiddeld maar 3 minuten om te vluchten. Maak ook vluchtafspraken met uw gezinsleden of met de buren.

Feit is dat senioren bijna 3 x zoveel kans lopen om bij brand te overlijden.  Na dit allemaal aangehoord te hebben kan ik met een gerust hart gaan slapen. want er wordt over ons gewaakt. Het was een werkelijk leerzame middag die je eigenlijk niet zou mogen missen. Bedankt slaap gerust.