zondag 4 november 2012

Drums en Show


Gisteravond 3 nov werd in D`n Hoender voor de eerste keer hier, een “Drums en Show” ten gehore gebracht, georganiseerd door muziekvereniging St Barbara.

Na het welkomstwoord door de voorzitter Jan Sas van de muziekvereniging St Barbara kregen de talrijke aanwezige een spetterende show te zien.

Wat al begon met de “minirettes” die speciaal voor deze avond een hele mooie, en in korte tijd goed ingestudeerde show op de planken bracht, alles o l v  Marian Pieren.
Daarna waren het de leerlingen van de drumband "St Barbara" die aan de beurt waren, ook zij brachten een aantal prachtige (thema) nummers ten gehore, in korte tijd ingestudeerd onder leiding van de dirigent Tom Noij.

Zowel de “minirettes” als de drumband traden met veel succes meerdere keren op.
Ook waren er voor deze avond speciale gastoptredens.

Uitgenodigd waren o.a. “Jeugdslagwerkgroep Muziekvereniging O.B.K.” uit Bennekom o.l.v. Ruud Roelofsen, en “Slagwerkgroep Muziekvereniging Wilhelmina” uit Pannerden,

 die ook een aantal eigen nummers ten gehore brachten, vaak waren er ook jonge dirigenten.
Tussentijds was er ook nog een officieel tintje aan deze avond, namelijk. we hadden een jubilaris en wel;

Willie van Wijk die in zijn lange carrière  heel veel voor de muziekvereniging St Barbara heeft betekend. Maar nu wegens zijn werk het wat rustiger aan moet doen, Hij kreeg van de voorzitter Jan Sas de vergulde erespeld van de K.N.F.M. ( Koninklijke Nederlandse Federatie Muziek) opgespeld. en het bijbehorende certificaat overhandigd.

En zijn vrouw Hennie kreeg een mooi bouquet bloemen, omdat zij in zijn lange carrière vaak avonden of zelfs weekenden thuis moest blijven.

Daarna was er nog weer een optreden van de majorettes ( de wat grotere dan de minirettes)

Ook zij deden het voortreffelijk met een show, met vele “pompoms” en vlaggen, ook zij hadden dit weer in een korte tijd ingestudeerd met Marian Pierren.
Tot slot van de avond was er nog een spectaculair optreden van het “Slagwerkensemble Muziekvereniging O.B.K”uit Bennekom, zoals je alleen maar op T.V.  ziet. Zij kwamen dan ook net terug van een optreden in Tsjechië, waar ze ook zòn geweldige show hadden neergezet.

De avond werd door Jan Sas afgesloten met een woord van dank, aan alle die deze avond tot zo een succes hadden gemaakt,

 en zeker in de toekomst nog eens voor herhaling in aanmerking zal komen.

Ook grote dank ging uit naar die het gebouw waar normaal binnensporten in worden gehouden, zo prachtig was versierd, het zag er heel verzorgd en warm uit,  Bedankt voor diegenen die deze avond tot zòn  succes hebben gemaakt. Tot snel weer.