maandag 19 januari 2015

Koster Tonnie neemt afscheid

Zaterdagavond 17 januari 2015, hebben wij afscheid genomen van onze geliefde koster Tonnie Lagarde (74).

Meer dan 36 jaar heeft hij het ambt als koster met veel plezier vervuld, en heeft onder een groot aantal verschillende priesters zijn werk verricht.

Het afscheid zat er toch al een beetje aan te komen, niet dat hij het werk niet meer aan kon, maar de gezondheid van zijn geliefde vrouw Mien liet het laatste jaar wat te wensen over.

en hij wil toch graag nog in haar buurt zijn mocht zij hem nodig hebben. Mien verblijft op het ogenblik in het zorgcentrum St Elisabeth te Beneden Leeuwen waar zij de zorg geniet die ze op dit moment nodig heeft,

Mien was wel aanwezig bij de "afscheidsmis" die grotendeels in het teken stond van het afscheid van de koster Tonnie.
Ook pastoor M.Massaer die in deze mis voorging sprak lovende woorden over hem, zo ook diaken P. Buijs wist hem aan het lachen te krijgen.

De pastoor suggereerde daarbij dat hij ook nog de enige koster is geweest in Maas en Waal die op gezette tijden Bisschop Johannes ter Schure 1922-2003. (die woonde destijds na zijn emiraat in Alphen v/a 1998 tot 2003) overal heen mocht rijden,dat had voor hem nog nooit iemand gedaan.

Ook waren er vele parochianen - vrienden en kennissen naar de St Lambertuskerk gekomen om samen met zijn familie de Hlg Mis mee te vieren.
Na de prachtige door het Alphense kerkkoor gezongen Mis van Gounod, Breve 7, gedirigeerd door Kees van Esch.

was er ook nog een receptie in het dorpshuis "de-Hucht" waaronder het genot van een kopje koffie en wat lekkers op passende wijze afscheid genomen kon worden van Tonnie en Mien, waarbij hij nog een aantal van verschillende mensen en organisaties een bloemetje, of cadeautje kreeg aangeboden.

Om 21.30 u was het feest ten einde en ging de gewezen koster met vele aandenken toespraken en herinneringen, met zijn familie huiswaarts. Tonnie en Mien bedankt voor al het goede wat jullie al die jaren voor de parochie hebt gedaan.  Bedankt namens alle.