vrijdag 21 december 2012

Kerstwandeling Oversteek

Sfeervolle kerstwandeling 

                                                           
                                                             Woensdag 19 December 

Een keer in de drie jaar organiseert basisschool de Oversteek een kerstwandeling. Om 18.30 uur startte de eerste groep kinderen met de tocht die door een sfeervol verlicht Dreumel voerde.

Langs de route stonden waxinelichtjes en dit spoor bracht de kinderen en ouders langs negen scènes uit het kerstverhaal. Deze werden prachtig uitgebeeld door de kinderen uit groep 8. Bij sommige scènes stonden ook ezels en schapen. (Hartelijk dank aan de eigenaars voor het mogen lenen van deze dieren!)

De groepen 8 hadden trouwens toch een drukke avond want ze verzorgden ook nog de muziek en fungeerden als begeleiders van de klassen en als brigadiers. Goed gedaan groep 8! 


In deze wandeling was ook een bezoek aan de "MIJMER-MUUR" op Ekershof opgenomen. Deze muur is een initiatief van de ondernemers op het nieuwe dorpsplein en Stichting Tremele en biedt alle inwoners de mogelijkheid om aan het einde van dit kalender eens na te denken over verleden, heden en de toekomst van ons mooie dorp.

Ook de kinderen hadden op school nagedacht over hun toekomstwensen voor Dreumel en vanavond mocht van elk klas één kind een gezamenlijke wens op de muur aanbrengen. Daar zaten prachtige wensen bij die de moeite van het lezen waard zijn!

De voorbereiding voor deze kerstwandeling werd door een werkgroep van leerkrachten en ouders gedaan. Ook zij verdienen de complimenten evenals alle ouders die geholpen hebben bij het begeleiden van de kinderen en het klaarzetten van de waxinelichtjes en andere materialen. Hartelijk dank voor jullie inzet!

Bij terugkomst op school kregen de kinderen warme chocomel en een krentenbol en konden de ouders genieten van koffie of lekkere gluhwein. Toen iedereen weer terug was sprak juffrouw Truus nog even een kort dankwoord en wenste zij ouders en kinderen Prettige feestdagen toe! Al met al was het een gedenkwaardige avond.
Met hartelijke dank aan Jos v Koolwijk voor de mooie tekst.