zondag 2 februari 2014

Lampionnenoptocht 2014

Vandaag organiseerde "Stichting het Oranjecomité" weer haar jaarlijkse lampionnen optocht.

Andere jaren gebeurde dat in de laatste week van januari, maar toen hadden we nog Koningin Beatrix ( nu prinses)

 Het is ook niet geheel toeval dat juist vandaag deze lampionnen optocht werd gehouden, Want inmiddels hebben we. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima, en die zijn vandaag ook nog precies 12 jaar getrouwd.
En zoals ieder jaar word er in Dreumel een lampionnenoptocht gehouden voor het Koninklijk paar, waar iedereen aan mag meedoen. De start was vandaag bij het M.F.A.  "D`n Hoender", de eerste kinderen waren er al om 18.00 u, want de stoet ging om 18.15 van start. Vooraf gegaan door het tamboerkorps en de majorettes van muziekvereniging St Barbara.
De stoet met lampionnendragers, begeleid door de ouders liep door een groot gedeelte van het centrum van Dreumel, om nadat ze ook lang Huize-Barbara hadden gelopen en de bewoners verraste met hun mooie verlichte lampionnen weer terug aan D`n Hoender. waar ze ook nog een optreden van poppenkast "Knarf en Koo" tegoed hadden, het was voor de kinderen weer een mooi avontuur met in de hoofdrol de altijd pech hebbende Jan Klaasen.

In de pauze kregen ze ook nog wat te drinken aangeboden en werden de prijzen, waar ze met spanning op gewacht hadden uitgereikt, het waren allemaal mooie lampionnen maar zoals altijd kan er maar een de hoofdprijs winnen, en die viel dit keer te beurt aan. Max Kooijmans, eerste prijs. en de tweede prijs ging naar Milan en Roos Kuijpers en de derde naar Kim Kooijmans. maar ook nog vele andere vielen in de prijzen.
het was weer een zeer geslaagde avond met prachtige lampionnen, mooie tocht door Dreumel, en een mooi optreden van "Jan Klaasen" voor jong en oud ( die genoten er ook van) en de winnaars natuurlijk hartelijk gefeliciteerd, en de organisatie bedankt