dinsdag 6 september 2011

Bedevaart Kevelaar

Tussen de Mariamaand Mei en September, is het weer de tijd dat vele pelgrims naar de verschillende bedevaartplaatsen trekken.
Zo ook Dreumel en omstreken, die gaan altijd in de eerste week van Sept. naar Kevelaar,
 
Al om 0800 u staat het vertrek gepland om dan gezamelijk met een aantal andere dorpen Dreumel- Wamel en Ben. Leeuwen naar Duitsland te gaan.
 
Dit jaar was het een speciale aangelegenheid vanwege dat onze nieuw geïnstalleerde pastoor = Marc Massaer. en ook de Kapelaan Stefan Schevers met ons mee gingen, Na het reisgebed word dan koers gezet naar Duitsland
 

Dan na een ander
half uur en het zingen van een aantal Marialiederen komen
we dan aan in Kevelaar,

 waar we gelijk naar een conditerei kunnen, voor het heerlijke kopje "Jacobskoffie" en evt een stuk Torte,(Schwarzwalderkirsch) want dat gaat er dan meestal wel in.
Daarna is er een plechtige Vlll ste , Hlg Mis, die door het Kevelaarse koor, en met ons pelgrims mooi werd gezongen, (al speelde het orgel af en toe wel wat hard)
 
Daarna is het weer eens tijd voor een lekkere Duitse lunch en vrijewinkeltijd en om evt. wat anders te gaan bekijken
Daarna en het is dan inmiddels al wel 16.15 u geworden en tijd voor het lof met de aanbidding en zegen van het Allerheiligste. Daarna is en nog een kleine processie en zit er de dag Kevelaar alweer op.

En gaan we weer richting Maas en Waal waar we dan zo tegen 19.00u weer terug aankomen, en kunnen terug kijken op een zeer geslaagde pelgrimstocht. Daarom moeten wij dan ook de vrijwilligers, maar zeker ook de Pastoor en Kapelaan. heel hartelijk danken voor hun grote inzet voor het slagen van deze mooie pelgrimstocht,
 
Kevelaar is een plaatsje in de Duitse deelstaat Nord-Rhein-Westfalen met ongeveer 28.000 inw.
Vele Katholieken gaan jaarlijks naar het Genadebeeld in Kevelaar. in het Latijn "Consolatrix-Offlctorum" of te wel "Troosteres der Bedroefden", wat Kevelaar met een bezoekersaantal van rond 1 miljoen pelgrims per jaar maakt tot de grootste bedevaartplaats van Noord-West Europa.
 
De bedevaart naar Kevelaar beheerst al z'on 360 jaar het Kevelaarse stadsgebeuren.
Was u nog nooit in Kevelaar. Je kunt ieder jaar een keertje mee. Maar wees snel want vol=vol
Iedereen bedankt voor het slagen van deze mooie pelgrimsreis en tot volgend jaar (2012)