vrijdag 16 juni 2017

Burgemeester neemt afscheid

Drukke afscheidsreceptie burgemeester Steenkamp

De vertrekkende burgemeester Thomas Steenkamp van West Maas en Waal

is op donderdag 15 juni door commissaris van de Koning Clemens Cornielje namens zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem Alexander benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Dat gebeurde tijdens de buitengewone raadsvergadering, waarin de burgemeester afscheid nam van de gemeente West Maas en Waal.

Steenkamp kreeg de Koninklijke onderscheiding vanwege zijn vele verdiensten in het openbaar bestuur.

Liefst 18 jaar van zijn lange loopbaan was Steenkamp burgemeester in West Maas en Waal.

Naast de politiek vervulde Steenkamp een groot aantal bestuursfuncties.
Diezelfde avond werden inwoners, verenigingen, organisaties, zakelijke relaties en ondernemers in de gelegenheid gesteld om de burgemeester en zijn vrouw Henriƫtte de hand te schudden.

Veel carnavalsverenigingen namen de moeite om een afvaardiging in vol ornaat te sturen. Besturen van voetbalverenigingen, overige sportverenigingen, muziekverenigingen,

scouting, schoolbesturen, afvaardiging van brandweer, onderwijzend team van basisschool De Leeuwenkuil, zangverenigingen, afvaardigingen van politieke partijen, ondernemers, de opsomming kan zo nog wel even doorgaan.

Vanuit alle acht kerkdorpen waren afgevaardigden en inwoners naar M.F.A. "De Rosmolen" gekomen,

om van die gelegenheid gebruik te maken. En zoals  we burgemeester Steenkamp kennen, nam hij voor alle receptiebezoekers even de tijd om hen kort te woord te staan en de felicitaties in ontvangst te nemen.

Burgemeester Steenkamp staat bekend om zijn goedlachse en spontane begroetingen, altijd een woordje klaar en belangstelling voor alle inwoners van de gemeente West Maas en Waal. Om die reden werd de rij wachtenden gedurende de receptie niet korter.
Thomas Steenkamp heeft het voorzitterschap van Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland aanvaard en start al direct met deze bestuurlijke taak. Hij is op 16 juni officieel benoemd door het bestuur van R.B.T Rivierenland. In september 2017 zal hij het stokje definitief overnemen van Henk Wichgers. 
Tekst Markeon Ben-Leeuwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten